ZDRAVIE.sk Šport7.sk Rodinka.sk Klik-Klinik - online doktori
Internet.sk
ĽudiaĽuďom.sk Fony.sk ephoto.sk Dnes24.sk

01.01.1970verzia pre tlač


Denné menu č.1

Raňajky

 

Biela káva s chlebíčkami

Potrebujeme
Na kávu: 2 polievkové lyžice melty, pol litra vody, liter mlieka, 2 polievkové lyžice kryštálového cukru
Na chlieb: 6 krajcov chleba, maslo, 6 plátkov salámy, 6 plátkov syra, 2 vajíčka na tvrdo

Postup
Káva: Kávu zalejeme vriacou vodou a necháme asi 10 minút vyluhovať. Medzitým si necháme zovrieť mlieko s cukrom. Kávu potom necháme prekvapkať cez sitko do mlieka.
Chlieb: Krajce chleba natrieme maslom, položíme na každý plátok syra a salámy a pár krúžkov na tvrdo uvareného vajíčka.

 

Obed

 

Šošovicová polievka a záhorácke vtáčiky

Potrebujeme
Na polievku: 1 liter vývaru z údeného, 1 liter vody, 2 strúčiky cesnaku, 1 bobkový list, mletá červená paprika, 100 ml bieleho jogurtu, 1/2 litra šosovice, 1/2 litra nakrájaných zemiakov
Na mäso: 6 väčších plátkov bravčovej krkovičky, 6 polievkových lyžíc kečupu, 6 polievkových lyžíc kyslej kapusty, 12 stredne veľkých zemiakov, soľ

Postup
Polievka: Všetko spolu zmiešame (okrem jogurtu) a necháme prevrieť asi 20 minút. Potom odoberieme do misky trochu vody a vymiešame ju s jogurtom. Vlejeme späť do polievky za stáleho miešania. Už len necháme prejsť varom a odstavíme.
Mäso: Rezne mierne naklepeme. Scedíme kapustu, ale vodu si necháme. Kapustu nakrájame na menšie kúsky a premiešame s kečupom. Naplníme ňou osolené rezne, ktoré zviažeme niťou alebo zopneme špáradlom. Opečieme ich prudko z každej strany na panvici. Podlejeme vodou z kapusty a udusíme do mäkka (asi 40 minút).
Podávame s uvarenými zemiakmi.

 

Večera

 

Mrkvový závin

Potrebujeme
100 g uvarených zemiakov v šupke, 100 g hladkej múky (nie 00), 1 vajíčko, soľ, 150 g mrkvy, 50 g tvrdého syra, oregano

Postup
Zemiaky postrúhame a zmiešame s múkou a vajíčkom. Ak treba, pridáme vlažnú vodu, aby sme vypracovali hladké cesto. Vyvaľkáme ho, posypeme strúhanou mrkvou a oreganom. Zvinieme. Potrieme vymiešaným žĺtkom s trochou oleja. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C do zlatova.

 

Hodnotenie

Odosielam Váš hlas...
Zatiaľ nehodnotené. Budete prvý!
Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie článku.

inzercia

Poslať odkaz priateľovi

inzercia