Denné menu: cestovinová polievka a kuracie stehná

0
iStock

Bryndzová pena na raňajky, cestovinová polievka a kuracie stehná na obed, brioška na večeru.

Raňajky

iStock

Bryndzová pena

Potrebujeme
100 g bryndze, 50 g masla, 1/2 dl šľahačkovej smotany, 1 lyžica kečupu, soľ, 1 polievková lyžica petržlenovej vňate

Postup
Všetko jemne s ušľahanou šľahačkou vymiešame. Natierame na rožky.
Podávame s džúsom.

Obed

iStock

Cestovinová polievka a kuracie stehná

Potrebujeme
Na polievku: 2 kuracie prsia (po 500 g), 150 g varenej šunky, 50 g sušených sliviek, 100 g cestovín, balíček mrazenej zeleniny, 2 čajové lyžičky vývaru, mleté čierne korenie, soľ
Na kura: 4 kuracie stehná, 2 polievkové lyžice slnečnicového oleja, 1 veľká cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 10 ml červeného vína, 500 g sterilizovaných paradajok vo vlastnej šťave, 100 g čiernych olív, šalvia

Postup
Polievka: Kuracie prsia opláchneme chladnou vodou a poutierame. Spolu so zeleninou ich dáme do 1500 ml vriacej vody a varíme asi 30 minút. Potom mäso vyberieme, necháme vychladnúť, odstránime kožu a kosti a nakrájame na kocky. Polievku dochutíme vývarom, soľou a korením. Cestoviny varíme v polievke podľa návodu 3 až 5 minút. Pridáme mäso, šunku a na pásiky nakrájané sušené slivky. Polievku zohrejeme a môžeme servírovať.
Kura: Stehná zo všetkých strán opečieme prudko naoleji. Pridáme na tenké kolieska nakrájanú cibuľu, popučený cesnak, a soľ. Prikryjeme pokrievkou a necháme asi 5 minút dusiť. Prilejeme víno a paradajky a varíme asi 15 minút. Tesne pred odstavením pridáme olivy. Stehná vyberieme na tanier a vmiešame trochu sušenej šalvie. Potom stehná vrátime do panvice, prikryjeme a necháme zakryté do podávania.
Podávame so zemiakovou kašou.

Večera

iStock

Brioška

Potrebujeme
100 ml vlažného mlieka, 3 vajíčka (nie z chladičky), 1 čajová lyžička soli, 1 polievková lyžica práškového cukru, 2 čajové lyžičky sušeného droždia, 400 g hladkej múky 00

Postup
Všetko vymiešame a vlejeme do vymastenej a vysypanej formy múkou 00. Vhodná je forma na biskupský chlebík. Necháme na teplom mieste podkysnúť asi 30 minút. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 25 minút (vyskúšajte špajlou, či je upečená).
Podávame nakrájané na krajce (môžeme potrieť maslom) spolu s kakaom.

365 nápadov na Denné menu –  na každý deň v roku »»»

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (2 hlasov, priemerne: 3,00 z 5)
Loading...

Pridaj komentár