ZDRAVIE.sk Šport7.sk Rodinka.sk Klik-Klinik - online doktori
Internet.sk
ĽudiaĽuďom.sk Fony.sk ephoto.sk Dnes24.sk
Témy
inzercia

01.01.1970verzia pre tlač


Denné menu č.123

Raňajky

 

Lievance

Potrebujeme
1 kelímok kyslej smotany (150 ml), 2 celé vajcia, 8 polievkových lyžíc polohrubej múky, 1 mokka lyžička sódy bikarbóny, 2 vanilkové cukry, 1 polievková lyžica kryštálového cukru

Postup
Všetky suroviny spolu vymiešame do hladka. Opatrne pečieme, pretože lievance, pretože rýchlo prihárajú! Recept je asi na 20 ks. Sú rýchle a výborné! Dobrú chuť!

 

Obed

 

Paradajková polievka a pečené hovädzie

Potrebujeme
Na polievku: asi 1/2 kg paradajok, 1 l vody,1 kocka bujónu, zelerová vňať, soľ, cukor podľa potreby
Na mäso: 1 kg hovädzieho stehna, 5 dl červeného vína, 4 cibule, 2 vetvičky rozmarínu, 2 pol. lyžice petržlénovej vňate.

Postup
Polievka: Paradajky zalejeme vriacou vodou, ošúpeme. Nakrájame na štvrtky, dáme do hrnca a zalejeme vodou. Paradajok môže byť viac, potom pridáme viac vody. Ak chceme aby bola polievka hustejšia, vody dáme menej. Pridáme bujón a zelerovú vňať a dáme variť. Keď paradajky zmäknú, rozmixujeme ich ponorným mixérom. Dochutíme soľou, a ak je polievka moc kyslá pridáme cukor, podľa chuti. V lete tuto polievku varím veľmi rada, výhodu má v tom, že každý raz je iná, pretože raz do nej nakrájam ne jemno pór, inokedy pridám ružičky brokolice. A niekedy zavarím aj závarku-mrveničku. A veľmi ju mám rada s grahamovým pečivom.
Mäso: Mäso nakrájame na rezne asi 1 cm hrubé. Položíme ich na olejom vytretý pekáč. Posolíme. Pridáme rozmarín, cibuľu a víno. Prikryjeme alobalom alebo vrchnákom na pekáč. Takto pečieme asi hodinu pri 150°C. Potom odokryjeme, pridáme petržlenovú vňať, podlejem ešte asi 2 dl vody a pečieme pri 180°C asi pol hodinu. Rúru vypneme, ale mäso znova prikryjeme a necháme dôjsť asi pol hodinu.

 

Večera

 

Syrové bosniaky

Potrebujeme
250 g hrudkovitého tvarohu, 250 g strúhaného Eidamu, 2 čaj. Lyžičky soli, 2 čaj. Lyžičky sezamových semiačok, 400 g gramov polohrubej múky, 20 g drožia, 2,5 dl vlažného mlieka

Postup
Z droždia a mlieka urobíme kvások, ktorý necháme kysnúť asi 10 minút. Medzitým si ostatné suroviny dobre premiešame. Po tých asi 10 minútách pomaly zmiesime cesto. Možo budete musieť prysypať múku, lebo tvaroch je vlhký. Necháme asi pol hodiny vykysnúť. Vytrieme si olejom formu na mafiny a pomaly nadávkujeme do nej cesto asi do 2/3. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C približne 30 minút. Necháme si aj na ráno nátierke.

 

Hodnotenie

Odosielam Váš hlas...
Hodnotenie: 5.0 z 5. Celkom 1 hlas(ov).
Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie článku.

inzercia

Komentáre

smile zwinker Big Grins Confused Cool Cry Eek Evil Frown Mad Mr. Green Neutral Razz Redface Rolleyes Sad Surprised


Poslať odkaz priateľovi

inzercia