Denné menu č.145

0

Raňajky

 

Zelerový džús a chlieb so salámou

Potrebujeme
Na džús: 1 zeler, 4 citróny, 3 dl vody.
Na chlieb: podľa vlastného uváženia.

Postup
Džús: Zeler očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Vložíme do mixéra, zalejeme vodou a rozmixujeme. Primiešame šťavu z citrónov. Môžeme dochutiť zelerovou soľou a ozdobiť v pohároch drobnými zelerovými lístkami.
Chlieb: Nechám na Vás.

 

Obed

 

Klobásová polievka a tvarohové guľky so zemiakmi

Potrebujeme
Na polievku: 1 pár klobás na varenie, 1 cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, 5 stredných zemiakov, soľ, mletá červená peprika, 10 čiernych olív bez kvostky, majoránka.
Na guľky: 250 g tvarohu, 250 g uvarených zemiakov, 250 g hrubej múky, 1 čaj. lyžička rozpusteného masla, 1 vajíčko.
Na poliatie: 2 pol. lyžice lekváru, 5 pol. lyžíc vody.

Postup
Polievka: Na troche oleja opečieme cibuľu a cesnak nakrájané na jemno. Pridáme nakrájanú klobásu na kolieska. Priemiešame a vsypeme olivy a zemiaky. Zalejeme asi 1,5 litra vody. Osolíme, pridáme papriku a majorán. Povaríme asi 30 minút, aby sa zemiaky trochu rozvarili.
Guľky: Všetko dobre vymiešame. Vytvarujeme guľky s priemerom asi 5 sm. Uvaríme v slanej vode asi 10 minút.
Poliatie: Lekvár za stáleho miešania privedieme spolu s vodou k varu a povaríme tak, by vznikla hladká tekutina.

 

Večera

 

Koláč s hrozienkami

Potrebujeme
150 g Palmely, 150 g práčkového cukru, 150 g hl. múky T650, 1 pol. lyžica prášku do pečiva, 2 bielky, 1 pol. lyžica hrozienok, 1 pol. lyžica nastrúhanej citrónovej alebo pomarančovej kôry, 100 g kr. cukru.

Postup
Maslo vymiešame s práškovým cukrom. Pridáme vajíčka a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Cesto vylejeme na vymastený a hrubou múkou vysypaný plech. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 5 minút. Bielky vyšľaháme s cukrom, primiešame hrozienka a kôru. Potrieme na horúci koláč a dopečieme do ružova.

 

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (1 hlasov, priemerne: 5,00 z 5)
Loading...

Pridaj komentár