ZDRAVIE.sk Šport7.sk Rodinka.sk Klik-Klinik - online doktori
Internet.sk
ĽudiaĽuďom.sk Fony.sk ephoto.sk Dnes24.sk
Témy
inzercia

01.01.1970verzia pre tlač


Denné menu č.253

Raňajky

 

Salámová nátierka

Potrebujeme
100 g diétnej salámy, 50 g taveného syra, 50 g masla, 2 pol. lyžice smotany na varenie, 1 malá zaváraná uhorka

Postup
Salámu nakrájame na drobno a dobre vymiešame s ostatnými surovinami. Necháme asi 15 minút postáť a potom natierame na rožky. Podávame s pomarančovým džúsom.

 

Obed

 

Bylinkova polievka a bravčové medajlóniky

Potrebujeme
Na polievku: jeden strúčik cesnaku 40 g masla 50 g hladkej múky 1 l zeleninového vývaru soľ mleté biele korenie jeden rožok dve viazaničky miešaných bylín jednu lyžicu oleja
Na mäso: 500 g bravčovej panenky soľ potlčené čierne korenie 100 g tenkých plátkov anglickej slaniny olivový olej jednu cibuľu štyri paradajky jednu žltú a červenú papriku jeden malý baklažán jednu menšiu cuketu dve zelené cibuľky dva strúčiky cesnaku rozmarín 450 g posekaných sterilizovaných paradajok

Postup
Polievka: Cesnak očistíme a najemno nakrájame. Na panvici rozpustíme maslo a cesnak v ňom mierne opražíme. Zaprášime múkou a za stáleho miešania zalejeme vývarom a varíme. Čerstvé bylinky umyjeme, osušíme, posekáme, pridáme do vriaceho vývaru a spolu varíme. Hotovú polievku rozmixujeme a podľa chuti posolíme a okoreníme. Rožok nakrájame a na oleji prudko opečieme. Hotovú polievku ozdobíme čerstvou petržlenovou vňaťou a podávame s opečenými kúskami rožka.
Mäso: Umyté a osušené mäso nakrájame na hrubšie plátky, posolíme, okoreníme, obalíme plátkami anglickej slaniny, ktoré prichytíme špáradlami. Na oleji opečieme po päť minút z oboch strán, vyberieme a odložíme do tepla. Do výpeku dáme nadrobno nakrájanú cibuľu, opražíme ju, pridáme paradajky, papriku, baklažán a na kocky nakrájanú cuketu, mladé cibuľky nakrájané na kolieska a posekaný rozmarín. Krátko opražíme, potom pridáme pretlačený cesnak, sterilizované paradajky, poso- líme, okoreníme a pri miernej teplote dusíme asi pätnásť minút. Medailóniky podávame na zelenine.

 

Večera

 

Lekvárové perky

Potrebujeme
300 g hrubej múky, 1 vajce, 2 dl vody, štipka soli, hustý lekvár na plnku

Postup
Múku, vajce, vodu a štipku soli zmiešame. Necháme chvíľu (asi 15 minút) postáť. Potom vyvaľkáme a vykrojíme štvorčeky, ktoré plníme lekvárom. Vyvárame vo vode Podávame posypané kakaom, alebo tvarohom.

 

Hodnotenie

Odosielam Váš hlas...
Hodnotenie: 4.5 z 5. Celkom 2 hlas(ov).
Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie článku.

inzercia

Poslať odkaz priateľovi

inzercia