01.01.1970verzia pre tlač


Denné menu č.253

Raňajky

 

Salámová nátierka

Potrebujeme
100 g diétnej salámy, 50 g taveného syra, 50 g masla, 2 pol. lyžice smotany na varenie, 1 malá zaváraná uhorka

Postup
Salámu nakrájame na drobno a dobre vymiešame s ostatnými surovinami. Necháme asi 15 minút postáť a potom natierame na rožky. Podávame s pomarančovým džúsom.

 

Obed

 

Bylinkova polievka a bravčové medajlóniky

Potrebujeme
Na polievku: jeden strúčik cesnaku 40 g masla 50 g hladkej múky 1 l zeleninového vývaru soľ mleté biele korenie jeden rožok dve viazaničky miešaných bylín jednu lyžicu oleja
Na mäso: 500 g bravčovej panenky soľ potlčené čierne korenie 100 g tenkých plátkov anglickej slaniny olivový olej jednu cibuľu štyri paradajky jednu žltú a červenú papriku jeden malý baklažán jednu menšiu cuketu dve zelené cibuľky dva strúčiky cesnaku rozmarín 450 g posekaných sterilizovaných paradajok

Postup
Polievka: Cesnak očistíme a najemno nakrájame. Na panvici rozpustíme maslo a cesnak v ňom mierne opražíme. Zaprášime múkou a za stáleho miešania zalejeme vývarom a varíme. Čerstvé bylinky umyjeme, osušíme, posekáme, pridáme do vriaceho vývaru a spolu varíme. Hotovú polievku rozmixujeme a podľa chuti posolíme a okoreníme. Rožok nakrájame a na oleji prudko opečieme. Hotovú polievku ozdobíme čerstvou petržlenovou vňaťou a podávame s opečenými kúskami rožka.
Mäso: Umyté a osušené mäso nakrájame na hrubšie plátky, posolíme, okoreníme, obalíme plátkami anglickej slaniny, ktoré prichytíme špáradlami. Na oleji opečieme po päť minút z oboch strán, vyberieme a odložíme do tepla. Do výpeku dáme nadrobno nakrájanú cibuľu, opražíme ju, pridáme paradajky, papriku, baklažán a na kocky nakrájanú cuketu, mladé cibuľky nakrájané na kolieska a posekaný rozmarín. Krátko opražíme, potom pridáme pretlačený cesnak, sterilizované paradajky, poso- líme, okoreníme a pri miernej teplote dusíme asi pätnásť minút. Medailóniky podávame na zelenine.

 

Večera

 

Lekvárové perky

Potrebujeme
300 g hrubej múky, 1 vajce, 2 dl vody, štipka soli, hustý lekvár na plnku

Postup
Múku, vajce, vodu a štipku soli zmiešame. Necháme chvíľu (asi 15 minút) postáť. Potom vyvaľkáme a vykrojíme štvorčeky, ktoré plníme lekvárom. Vyvárame vo vode Podávame posypané kakaom, alebo tvarohom.

 

Hodnotenie

Odosielam Váš hlas...
Hodnotenie: 4.5 z 5. Celkom 2 hlas(ov).
Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie článku.

inzercia

Komentáre

smile zwinker Big Grins Confused Cool Cry Eek Evil Frown Mad Mr. Green Neutral Razz Redface Rolleyes Sad Surprised


Poslať odkaz priateľovi

inzercia