Denné menu č.262

0

Raňajky

 

Dusený kaleráb so syrom

Potrebujeme
400 g kalerábu (bez drevnatej časti), 100 g údeného tvrdého syra, 2 lyžice masla, soľ

Postup
Očistený a postrúhaný (na hrubom strúhadle) kaleráb speníme na masle,  pridáme soľ, korenie a za občasného podlievania udusíme do mäkka. Ešte do horúceho vmiešame strúhaný syr. Podávame s chlebom.

 

Obed

 

Červená fazuľová polievka a ľahké rizoto

Potrebujeme
Na polievku: 250 g bielej fazule, 1 bobkový list, 1 cibuľa, 1 zelená paprika, 2 paradajky, 2 lyžice paradajkového pretlaku, soľ, cukor
Na kura: 4 kuracie prsia, 4 väčšie zemiaky, 2 paradajky, soľ, majoránka, 4 čaj. Lyžičky Rizoto: hrnček ryže, hrnček hrachu, hrnček nakrájaného bravčového mäsa, soľ, mletá červená paprika.

Postup
Polievka: Asi tri hodiny namočenú fazuľu zlejeme. Vložíme ju do čistoj vody s bobkovým listom a necháme pol hodiny variť. Na panvici opečieme na jemno nakrájanú cibuľku s paprikou a paradajkou. Vlejeme do vriacej fazule za stáleho miešania. Pridáme pretlak. Dochutíme soľou a cukrom, prípadne mletým čiernym korením. Za občasného premiešania, necháme ešte asi pol hodiny variť.
Rizoto: Vo väčšom množstve vody uvaríme asi trištvrte hodiny nakrájané mäso na drobno, potom pridáme soľ, papriku, ryžu a hrach. Povaríme na miernom ohni za občasného premiešania asi 15 minút. Dobre scedíme a podávame.

 

Večera

 

Lekvárové šatôčky

Potrebujeme
1 balenie lístkového cesta, 1 vajce, 250 g tuhého lekváru

Postup
Lístkové cesto rozvaľkáme, rozrežeme na malé štvorce, ktoré naplníme lekvárom. Zvinieme ich do šatôčky, položíme na mierne maslom vytretý plech, potrieme vajíčkom a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 15 minút.

 

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (1 hlasov, priemerne: 5,00 z 5)
Loading...

Pridaj komentár