Denné menu č.282

0

Raňajky

 

Jednoduchá tvarohová nátierka

Potrebujeme
250 g tvarohu, 70 g masla, 4 pol. lyžice bieleho jogurtu, 1 pol. lyžica nakrájanej pažítky, soľ

Postup
Všetko dobre vymiešame a podávame s chlebom a čajom.

 

Obed

 

Kuracia polievka a kapustníky

Potrebujeme
Na polievku: 300 g kuracích pŕs, 2 väčšie mrkvy, 1 pór, 1 petržlen, soľ, celé čierne korenie, polievkové rezance alebo inú cestovinu z obchodu
Na kapustníky: 150 g hl. múky, 150 g polohrubej múky, 20 g droždia, 2 dl mlieka, 1 žĺtok, 3 pol. lyžica kr. cukru, 2 pol. lyžice oleja, 500 g hlávkovej kapusty

Postup
Polievka: Všetko vložíme do hrnca a zalejeme vodou. Necháme variť pod pokrievkou asi 1,5 hodiny. Zlejeme vývar, nakrájame do neho zeleninu a zavaríme rezance. Mäso si nakrájame na drobné kúsky a odložíme do chladničky na zajtrajšie raňajky.
Kapustníky: Vo vlažnom mlieku rozdrobíme droždie. Vmiešame preosiatu múku, žĺtok a 1 pol. lyžicu cukru. Necháme nakysnúť. Medzitým si nakrájame kapustu na menšie rezance a udusíme ju s 2 pol. lyžicami cukru. Cesto vyvaľkáme na hrúbku 5 mm. Rozdelíme na štvorce a naplníme udusenou kapustou. Položíme na vymastený pekáč a potrieme olejom a necháme podkysnúť asi 15 minút. Potom pečieme asi 20 minút vo vyhriatej rúre pri 180°C.

 

Večera

 

Šalát ako vlašský

Potrebujeme
200 g šunkovej salámy nakrájanej na kocky, 200 g zemiakov nakrájaných na drobné kocky, 200 g sladkokyslých uhoriek nakrájaných na drobné kocky, 100 g jabĺk nastrúhaných na hrubom strúhadle (bez šupky, alebo aj môžete použiť hrušku), 200 g majonézy.

Postup
Všetko premiešame a necháme aspoň hodinu odležať v chlade.

 

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (1 hlasov, priemerne: 5,00 z 5)
Loading...

Pridaj komentár