Denné menu: kôprové maslo, celozrnné žemle, perkelt

redakcia 0

Prečo si niekedy nevyrobiť špeciálne maslo? Napríklad s bylinkami.  No a potom už k tomu patria len celozrnné žemle. No a čo, že som ich zatiaľ nikdy nepiekla. Dnes idem na to .

Raňajky

 

Kôprové maslo

Potrebujeme
2 polievkové lyžice sušeného kôpru, 100 g masla, 1 polievková lyžica bieleho jogurtu, štipka soli

Postup
Všetko vymiešame do penista a podávame natreté na celozrnnom chlebe spolu s mliekom alebo bielou kávou.

 

Obed

 

Perkelt

Potrebujeme
6 horných kuracích stehien, 3 paradajky, 1 paprika, 2 čajové lyžičky mletej červenej papriky, soľ, 400 g cestovín (kolienka), 4 polievkové lyžice oleja

Postup
Stehná prudko opečieme na oleji z každej strany, Vyberieme a dáme dole kožu. Do výpeku vmiešame mletú papriku, nakrájané paradajky a nakrájanú papriku. Stehná si osolíme a vrátime do hrnca. Prikryjeme pokrievkou a necháme dusiť asi hodinu. Medzitým si uvaríme kolienka podľa návodu na balení. Stehná vyberieme a vývar rozmixujeme.
Podávame na tanieri stehno, kolienka poliate vývarom.

 

Večera

 

Celozrnné žemle

Potrebujeme
2 stredne veľké zemiaky, 3 dl vody, 2 čajové lyžičky soli, 2 čajové lyžičky oleja, 40 g droždia, 500 g celozrnnej pšeničnej múky, 2 čajové lyžičky rasce, 2 čajové lyžičky morskej hrubozrnnej múky

Postup
Vo vode rozmiešame droždie, soľ, rascu. Necháme asi pol hodiny podkysnúť. Potom primiešame najemno nastrúhané zemiaky a nakoniec múku. Vypracujeme husté cesto. Necháme vykysnúť asi pol hodiny. Potom vymastíme maslom plech. Z cesta urobíme 4 veľké, približne rovnaké gule, ktoré položíme na plech. Potrieme ich slanou vodou a posypeme morskou hrubozrnnou soľou,

 

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (1 hlasov, priemerne: 5,00 z 5)
Loading...

Pridaj komentár