Denné menu: Šošovicová polievka a morčacie stehná

redakcia 0

Raňajky

 

Môj výmysel

Potrebujeme
2 vajíčka na tvrdo, 200 g ementálu, 150 g šunky, 1 nakladaná uhorka, 100 g zmäknutého masla, 200 g syra Lučina, 1 čajová lyžička soli, 1 čajová lyžička horčice, 6 žemlí

Postup
Vajíčka nakrájame najemno spolu so šunkou (môžete použiť aj údené zo včerajšej večere), uhorkou. Syr nastrúhame na hrubom strúhadle. Všetko premiešame a osolíme. Môžeme pridať aj trochu mletého bieleho korenia. Žemle prerežeme a vyberieme striedku. Vložíme náš mix, prikryjeme, zabalíme do alobalu a zapečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C asi 10 minút.
Podávame prekrojené spolu s čiernym čajom.

 

Obed

 

Šošovicová polievka a morčacie stehná

Potrebujeme
Na polievku: 1,5 kg údeného bez kosti, 1 strúčik cesnaku, 1 cibuľa, 1 bobkový list, 4 klinčeky, 1 čajová lyžička tymiánu, 120 g šošovice, 120 g zemiakov, soľ
Na mäso: 4 stehná z morky, 200 g póru, mleté biele korenie, soľ, olej, 2.5 dl bieho vína, 1.5 kyslej smotany, 125 g mäkkého tvarohu

Postup
Polievka: Mäso zalejeme vodou, pridáme cesnak, cibuľu, koreniny a necháme variť asi 1,5 hodiny. Potom zlejeme vývar. Mäso si odložíme na večeru. 1 liter vývaru a 0,5 litra vody zmiešame so šošovicou a zemiakmi. Necháme variť pol hodiny. Potom rozmixujeme a dosolíme.
Mäso Stehná prudko opečieme na oleji. Pridáme na kolieska nakrájaný pór a premiešame. Podlejeme vínom a dusíme asi 40 minút. Potom stehná vyberieme, vykostíme a nakrájame na menšie kúsky. V šťave rozmiešame tvaroh, smotanu a osolíme a okoreníme. Vrátime mäso a necháme prejsť varom.
Podávame s kolienkami.

 

Večera

 

Údené s chlebom

Potrebujeme
Mäso z obeda, 6 krajcov chleba, horčica

Postup
Mäso nakrájame na tenké plátky a položíme na krajce chleba potreté horčicou.

 

Alebo niečo z noviniek od Vitany? 

Ako na nové Grunt omáčky »»»

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...