Hrdí na rodinu – živá reťaz už zajtra

Anton Chromík 3
ilustračné foto: www.mamimo.sk

50 mladých ľudí a rodín vytvorí v Bratislave v sobotu 9. júna  živú reťaz pospájanú červenými stuhami.

Mladí pôjdu v červených tričkách s bielou potlačou a s nápismi:

  • RODINA JE ÚŽASNÁ A VÝNIMOČNÁ,
  • LEBO DETI SÚ NAŠA BUDÚCNOSŤ,
  • MAMA A TATO NAVŽDY,
  • NIE JE NIČ LEPŠIE PRE DETI,
  • HRDÍ NA RODINU.

Trasa živej reťaze

Živá reťaz bude pospájaná červenými stuhami symbolizujúcimi, že sme tu všetci vďaka generácii rodín pred nami a pôjde od parlamentu pri hradnom múre na  Zámockej ulici, Župné námestie, Michalskú bránu, Michalskú ulicu, Hlavné námestie, Rybársku bránu, Pánsku ul. k  Bibiane, kde sa s deťmi zahráme. Ak bude pekne môžu si rodiny spraviť pekný výlet na Devín.

Čas: 9. 6. 2012 od 13:30 do druhej prípadne až pol tretej.

Prečo živá reťaz? 

Cieľom živej reťaze je ukázať radosť z toho najcennejšieho čo máme a chceme verejne prejaviť, že:

Rodina je skutočne úžasná a výnimočná, lebo sa v nej rodia a najlepšie vychovávajú deti, nikde inde sa to lepšie nedá. Nič iné nie je také výnimočné a žiadne iné priateľské vzťahy sa rodine založenej manželstvom nevyrovnajú. Rodina si zaslúži svoje výnimočné postavenie.

Pridajte sa

Budeme sa tešiť na všetkých ľudí dobrej vôle, ktorí sa k tejto oslave radosti pridajú. Červené tričko nie je podmienkou ale určite  by Vám  veľmi pristalo.

 
Organizuje: JUDr. Mgr. Anton Chromík, PhD., občianske združenie Pastor bonus, občianske združenie Liga pár páru, občianske združenie Fórum života .

https://www.facebook.com/HrdiNaRodinu

Petícia: Skutočný PRIDE –  Otvorená výzva verejným činiteľom na ochranu definície a postavenia manželstva

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (4 hlasov, priemerne: 4,00 z 5)
Loading...

Komentáre k článku

  1. Milan1: Koniec si vystihol, 40% rozvodovosť a tvoje názory sú práve výsledkom toho, že ľudia ako ty ktorí nechápu základné a podstatné veci v minulosti určovali smer a toto je už len výsledok ich uplatnenia sa a akceptovania ich názoru väčšinou.

     

    Vieš to % bude rásť a aj rovnakopohlavné „páry“ majú svoje problémy. Mimochodom u nich rozvodovosť nie je…

    Oni sa len „rozchádzajú“, ale to percento je viac ako 2000% v porovnaní s manželstvami, rovnako výskyt pohlavných chorôb je u nich viac ako 10000% oproti manželstvám, a samozrejme majú množstvo ďalších „výhod“. Napríklad užívanie drog je u nich viac ako 200% oproti „obyčajným“ ľuďom s normálnou orientáciou.

     

    Otázkou je len, čo bolo skôr, homosexualita ich dostala k drogám? Alebo drogy k pohlavným chorobám? Alebo drogy k homosexualite?

     

    Keď zistíš odpoveď prídeš na jedno, všetci tí ľudia sú za akousi zdravou hranicou… A nie je podstané čo ich „chytilo“ skôr. Je podstatné, že potrebujú pomoc, nie odsúdenie, ale ani prijatie ich chorého stavu za zdravý.

     

    Na margo manželstiev, samozrejme aj tam sú ľudia ktorí potrebujú pomôcť, ale neodsudzuj ich 40%-ami, ani im nevnucuj že manželstvo nie je správne a niečo iné je. Odvíjaj sa od pravdy a nezavádzaj.

     

    Nejde o súčasnú definíciu manželstva v SR, je to definícia všeobecná od počiatku histórie ľudstva. Žiaľ dnes už ľudstvo nemá morálnu a duchovnú silu vzoprieť sa zlému a tak zlo začína prevládať.

     

    Je predsa normálne ak žiak zbije učiteľa nie?

    Čo je zlé na tom že deti bijú rodičov a naopak?

    Čo je zlé na drogách?

    Čo je nechutné na zoofiloch a nekrofiloch?

    Ozaj oni prečo nemôžu uzatvárať registrované partnerstvá? Snáď ich nechcete diskriminovať?

     

    Zobuďte sa kým nie je neskoro, a kto robí zle nech ho robí ďalej, nebojte sa oni všetci to robia vedome a kto čo seje to zožne…

    1. Peter, ad hominem argumentaciu na mňa neskúšaj, tento článok v babetku a propagacia živej reťaze je predsa jasne trucpodnik kvoli Gay Pride 2012 v sobotu 9.júna tak argumentujme k veci. Splnenie tých požiadaviek, ktoré Romana Schlesinger ako organizatorka vyjadrila ešte na Gay Pride 2010 a 2011 nijako neohrozuje súčasnú rodinu a rozširuje manželstvo aj pre rovnakopohlavné pary.Stručne – chce adopciu aj pre homosexualne páry /ako jednotlivci už môžu homosexuali v SR adoptovať aj teraz a neformalne vychovavať deti v páre / chce možnosť asistovaných reprodukcií pre homosexualne páry a možnosť homosexualnych manželstiev – tak ako to majú napr v Portugalsku, Španielsku , časti USA a pod. V Europe zavedenie homosexualnych manželstiev neznamenalo zhoršenie pozície manželstva, ani hetero – a čo sa týka homo, tí mali zhruba rovnakú rozvodovosť ako hetero.
      V USA dokonca bolo zaznamenané, že v štatoch, kde sa prijalo homosexualne manželstvo rozvodovosť v priemere poklesla, na rozdiel od štátov, kde sa nezaviedlo, ale kauzalne to nemusí nič v tomto smere znamenať , len to, že to žiadny strašiak nie je
      http://www.fivethirtyeight.com/2010/01/divorce-rates-appear-higher-in-states.html
      Takže nabudúce argumenty a nie dojmy.

  2. Ano. Lenže rodina nevznika len manželstvom. Aj deti vychovavané slobodnými mamičkami či adoptované jednotlivcami predsa vytvarajú spolu s nimi rodinu.Detto tie deti, ktoré žijú v nezosobašených pároch, ktorých je na Slovensku cca 1/3,tvoria rodiny. Detto tie deti , čo sú vychovavané lesbičkami, hoci zatiaĺ u nas nemajú štatút registrovaného partnerstva či homosexualneho manželstva. V princípe sú tam rovnaké vzťahy, rovnako deti ľúbia a rovnako im prejavujú lasku a vychovavajú ich , rovnako si zaslúžia podporu štátu.Len sú tam dve mamy alebo dvaja otcovia. A ?

    Nerozumiem komu vadí možná zmena resp prečo je proti rozšíreniu manželstva aj o rovnakopohlavné páry – lebo to je cieľ tejto výzvy. Oháňajúcej sa rodinou, ale v podstate lipnúcej na súčasnej definicii manželstva v SR.Ktoré mimochodom vykazuje 40 % úhrnnú rozvodovosť…

Pridaj komentár