Spievanka, Zahrajko, Rytmus, Tasler a Žbirka…

redakcia 3

Produkcia Márie Podhradskej a Richarda Čanakyho venovaná deťom, o rozprávkovej krajine plnej hudby a dobrej zábavy,  Spievankovo, bola prvýkrát verejne ocenená.

Cenu SOZY za napredávanejší nosič zvukového alebo zvukovo-obrazového záznamu tvorby slovenských autorov v roku 2012 získalo ich DVD Spievankovo 3.


Gratulujeme!

Spievankovo na Facebooku

Dvojica sa nezabudla za svoj úspech poďakovať svojim fanúšikom na Facebooku:

„Po jedenástich rokoch je to prvé verejné ocenenie našej práce. Veľmi si to vážime a ako sme aj na odovzdavani povedali, je to len vďaka Vám, našim priaznicvom, poslucháčom a divákom, ktorí nás v našej tvorbe podporujete. Takže je to zároveň aj Vaša cena. Ďakujeme!“

Rytmus, Tasler, Spievanka a Zahrajko, …

Mária Podhradská a Rišo Čanaky sa so svojim Spievankovom  vystriedali  na jednom pódiu s oceneným Mirom Žbirkom (Veľká cena SOZY), Ivanom Táslerom, ale aj Rytmusom, ktorý si odniesol rovnakú cenu SOZA v kategórii najpredávanejší nosič zvukového alebo zvukovo-obrazového záznamu tvorby slovenských autorov za rok 2011.

V minulých rokoch patrila táto cena napríklad kapele Desmod, či Elán, sošku SOZY za najpredávanejší nosič má doma aj Zuzana Smatanová a Jana Kirschner.

Na pódiu pobavili

Mária sa pri preberaní ceny poďakovala vlastným deťom, pre ktoré pred 11. rokmi začali s Rišom pesničky aranžovať, a nahrávať.  

Rišo zasa pobavil publikom vyjadrením hlbokej vďaky všetkým rodičom, ktorí sú ochotní tieto ich pesničky niekoľkokrát denne dookola počúvať:) 

Čo sú ceny SOZA

Ceny SOZA sa udeľujú raz ročne, spravidla v II. polroku každého roka a to za výsledky dosiahnuté pri verejnom uvádzaní hudobných diel v predchádzajúcom roku. Rozhodujúcim kritériom pri udelení ceny je výsledok štatistického spracovania údajov uplynulého roka o skutočnom použití hudby vo vysielaní rádií, televízií, na koncertoch a pod., teda bez prítomnosti subjektívneho hodnotiaceho názoru. 

Zriaďovateľom Cien SOZA je Slovenský ochranný zväz autorský pre práva k hudobným dielam. Poslaním Cien SOZA je verejným uznaním oceniť prínos autorov, tvorcov hudobných diel, ktoré sa obzvlášť úspešne uplatňujú v praxi hudobného života na Slovensku a tým zároveň podporiť verejné používanie diel zastupovaných SOZA ako aj rozvoj slovenskej hudobnej kultúry.

Zdroj: SOZA 

Spievankovo 4!

V novembri práve vychádza už štvrtý diel populárneho Spievankova. Stihne byť do vianoc najpredávanejším nosičom za rok 2013?:)

www.spievankovo.sk 

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (4 hlasov, priemerne: 5,00 z 5)
Loading...

Komentáre k článku

  1. No ak niekto povie, ze caka na vyssiu ponuku na dany termin a podla toho sa rozhodne a pritom nechce uviest cenu… A potom po dalsej niekolkodnovej diskusii Vam odkaze, ze na 1 hodinu za 800 eur urcite nechodia, tak neviem. Parkrat boli aj v dcerinej skolke r. 2009-2010, potom sa bez ospravedlnenia nedostavili 3x, co uz…

    Ono slava a peniaze idu ruka v ruke a meni sa charakter aj velkym krestanom /prosim bez urazky/

  2. Znama chcela pozvat Mariu Podhradsku do skolky na oslavu narodenin, sposob akym komunikuje a ako su z nich veeelke hviezdy je dost nechutny. Ale ved na Slovensku je to tak, kazdy sa citi ako Hollywoodska hviezda. Nech si to uziju Big Grins

    1. Hm, neviem. Organizovali sme niekolko koncertov pocas poslednych rokov pre nase materske centrum, a vzdy sme sa vedeli normalne dohodnut. Nestoji to sice 5 korun, ale všetci spokojni

Pridaj komentár