Storky roka 2013

kika/redakcia 0

Sú zo života.

Z vlastného aj nevlastného: požičaného, odpozorovaného.

Aj toto boli „storky,“ príbehy, skúsenosti, o ktoré sme sa s vami podelili v minulom roku.

Možno sa inšpirujete.

Prispejete tiež a budete zdieľať s nami kus vášho sveta.

Nový rok, nový život, nová story:)

 

Dlhodobé dojčenie poburuje

autor: Lenka Tinková

Keď americký magazine The Time dal na titulku ženu dojčiacu svojho trojročného syna, spôsobila veľké pobúrenie. Niektoré médiá reagovali na fotku titulkami: “Dokonca aj krava vie, kedy má odstaviť teľa.” Veľkú vlnu nevôle vyvolala fotka dojčiaceho sa trojročného chlapca. Ani nahé ženy, či sexuálne polohy na titulkách nešokovali ľudí toľko ako táto „provokatívna dlhodojička.“

 

 

Dieťa. Tester všetkého

autor: Mária Kohutiarová

Odkedy máme doma (zas) behajúce batoľa, znovu sa učím rôznym obdobám Murphyho zákonov, niektoré sú z vlastnej produkcie. Zisťujem, že deti sú neuveriteľní testeri všetkého, čo stojí peniaze a má to fungovať bez ohľadu na ich existenciu. Celkom o tom po všetkých tých zatiaľ 17-ročných zážitkoch pochybujem. A zisťujem, že ak existuje vec, ktorá prežila všetky naše batoľacie a objaviteľské obdobia, že fakt stojí za to.

 

 

 

Ako zrušiť manželskú posteľ

autor: Takakika

Pre mnohých je spálňa, najmä spoločné „lože,“ posvätná záležitosť. Trinásta komnata, prísne strážená misia, chránená dielňa. Krížovkári, doplňte si. Z času na čas sa kde-kto pokúša dostať dnu, teda kde-kto deti. Ideálne vlastné. Otázka potom stojí, čo s nimi. Či hniezdočko dôverných chrapotov dobrovoľne vymeniť za okupačnú zónu alebo sa biť o to, že si 38. rovnobežku uchránime, hoci za použitia jadrových zbraní.

 

 

Yeti na materskej

autor: Martin Cesnek

Bol 6. september, pondelok 8.00 hod., Bratislava.

Pamätám si to celkom presne, nie preto, lebo som dejepisár a teoreticky by som mal mať dobrú pamäť na dátumy, ale preto, lebo si takéto, pre mňa historické dni, zapisujem na A4. Zabuchli sa dvere, všetci odišli do práce, ešte ani tomu dedkovi nevyšla služba tak, aby bol doma. Mal si čerstvýýýých 5 mesiacov. Ležal si si na válende a ja som sa Ťa, nahlas spýtal: Čo budeme robiť, synak? A tvoja reakcia? Hneď po položenej otázke si sa pos..l

 

 

Už ani tie babky nie sú to, čo bývali

autor: Soňa

Keď moja mama hovorí o svojom detstve, spomína  najčastejšie svoju babku Hedvigu. Ako im rozprávala rozprávky, ako a čo babka varili, ako spolu kravku dojili. Ako sa s nimi babka anjelpána na obed modlili. Mamenka a tatenko ráno odišli na pole, a vrátili sa večer.  Keď mali moji rodičia prvé dieťa, svokra vyháňala moju mamu do práce po pár mesiacoch po pôrode so slovami: “ No načo by sme tu s jedným bábätkom boli doma podaromnici traja dospelí“? 

 

 

Šteňa a bábätko 1:1?

autor: Martina

Nebolo to prvýkrát, čo moja Kamarátka so všetkou vážnosťou porovnávala ľudí so zvieratami. Nikdy sa nezamýšľala nad tým, či klásť deti a psy na tú istú úroveň, nepredstavuje tak trochu eticko-filozofický problém. Pre mňa to teda problém je, a nie iba tak trochu. Z čisto ľudského hľadiska som z toho smutná. Náš vzťah je vďaka tomu na bode mrazu.

 

 

Čo si myslia o našich deťoch susedia?

autor: Marča

Pokiaľ sme nemali deti, o mestských susedoch sme takmer ani nechyrovali. Sem – tam sa pristavili pri našom psovi, respektíve náš pes sa pristavil pri nich. K zmene prišlo v momente, keď moje zväčšujúce sa brucho bolo neprehliadnuteľné. Klasickým susedským výsluchom sa dopracovali až k tomu podstatnému. Dovtedy by ma ani v tehotenskom sne nenapadlo, a to teda sa mi snívali rôzne haluze, že údaj o pohlaví našich detí bude taký kľúčový.

 

 

Stále s deťmi. A strácam sa.

autor: kika

Priznávam, že sa v tom strácam. Som s deťmi stále, deň – noc, môj čas bez nich je len ten, ktorý mi prepožičia ich spánok. Vtedy si robím, píšem. Ale čo je asi najdojímavejšie, idem sama na záchod. Inak sa bez detí ocitnem iba u zubára. Neviem povedať, že by som chcela hodinu pre seba, len tak sebecky pre seba, mimo obligátny poobedný čas spánku mojich detí. Teda viem, ale vtedy je už zvyčajne neskoro. Neskoro na konštruktívny dialóg. Na vecný tón.

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (3 hlasov, priemerne: 4,30 z 5)
Loading...

Pridaj komentár