Vyhrajte Mackovu detskú izbu

PR 0

V súťaži s dojčenskou vodou Rajec stále môžete hrať o množstvo krásnych cien pre vašich najmenších. A získať môžete dokonca aj kompletné zariadenie detskej izbičky!

Kto by netúžil po krásne zariadenej izbe pre nového člena rodiny? Často to však býva nad naše sily – príchod bábätka sa nedá nikdy presne načasovať, niekedy zase chýba energia, financie či správna inšpirácia.

Dojčenská voda Rajec si preto pre svojich fanúšikov pripravila možnosť vyhrať časť zariadenia či dokonca komplet výbavu izby pre novorodenca. Do spolupráce oslovila šikovnú architektku a mamičku 3ročnej Elenky, Luciu Ortutovú. Poznáte ju napríklad z relácie TV JOJ Nové Bývanie.

Mackova detská izba preto spĺňa všetky kritériá dizajnu aj funkčnosti, ktoré bude mamička aj jej malý „macko“ potrebovať.

Ako súťažiť?

Dobrá správa – stále môžete vyhrať! Stačí zbierať kódy zo súťažnej etikety dojčenskej vody Rajec vo formáte 1,5 l a 0,33 l a do 31. 3. 2016 môžete súťažiť o všetky ponúkané výhry.

Na webstránke www.rajec.com/vyhrajte si vyberte cenu, o ktorú máte záujem a v ďalšom kroku zadajte unikátny kód z etikety. Tú si nezabudnite odložiť pre prípad výhry. Zadajte aspoň po 1 kóde ku každému predmetu a ste v hre o celú Mackovu izbičku, ktorá obsahuje všetky predmety.

Všetky informácie nájdete na www.rajec.com alebo na facebookovej stránke https://www.facebook.com/RajecPramenitaVoda.

 

Ako správne zariadiť prvú detskú izbu?

Ing. Arch. Lucia Ortutová vám rada poradí štyri základné pravidlá, ktoré je dobré dodržať. V prvom rade je dobré si uvedomiť, že v novom priestore sa máte cítiť dobre vy aj vaše dieťa.

„Často sa stáva, že mamička zariaďuje detskú izbu hlavne pre seba. V snahe urobiť to čo najdokonalejšie niekedy skonči s predekorovanou miestnosťou, ktorá v konečnom dôsledku na všetkých pôsobí rušivo“.

Novorodencom a bábätkám napríklad odporúča zariaďovať priestor s veľmi jemnou farebnosťou, mäkkým materiálovým prevedením a minimálnym kontrastom.

„Všeobecne je dobré, keď sú farby teplé, nie príliš výrazné. Dnes už nie je nutné definovať farebnosť podľa pohlavia – naopak, použitím jemných odtieňov zelenej, žltej, modrej a ružovej sa dokáže vytvoriť pomerne jednoliaty základ napríklad pre biely nábytok“, dodáva.

Lucia odporúča ako prvé myslieť na zakúpenie postieľky a kvalitného matracu. Pri postieľkach klaďte dôraz na posúvateľné dno, ktoré vám umožní využívať postieľku čo najviac a najdlhšie.

Prebaľovací pult a ohrádka tiež dokážu uľahčiť život v domácnosti, najmä v prvých mesiacoch. Ak to váš rozpočet dovoľuje, zvážte investíciu do komody na ukladanie detských vecí a hračiek, zatemňovacích závesov a pohodlného kresla pre rodiča, tráviaceho veľa času kŕmením a uspávaním bábätka.

Architektka tiež upozorňuje na najčastejšiu chybu pri zariaďovaní izby, ktorou sú zbytočné dekorácie či módne výstrelky, ktoré už za chvíľku omrzia a budú vyžadovať ďalší čas a investície. Ušetriť sa skutočne dá – šikovným výberom nábytku, ktorý neskôr poslúži ako základ detskej izby rastúceho dieťaťa a jeho využiteľnosť je dlhšia než 3 či 5 rokov.

A v neposlednom rade sa už dnes môžete zapojiť do aktuálne prebiehajúcej súťaže vďaka dojčenskej vode Rajec z panensky čistej prírody Rajeckej doliny, určenej pre zdravý život celej rodiny 🙂

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (1 hlasov, priemerne: 5,00 z 5)
Loading...

Pridaj komentár