Zaspievaj si a pomôž predčasne narodeným deťom

ts 0

„Túto pieseň sme nahrali so speváčkou Věrou Bílou, ktorá je sama o sebe príbehom. Raz sme ju s Věrou zahrali pred koncertom, potom večer na koncerte naživo vznikla nahrávka. Takže to je náš jediný hit, ktorý sme nahrávali presne tak dlho, koľko táto pesnička trvá,“ hovorí o vzniku hitu gitarista Richard Jajcay. Skladbu s Vidiekom na koncertoch spieva zvyčajne celé publikum, no iba jeden jediný dostane možnosť urobiť priamo tak z pódia.

„Benefičnú e-aukciu navrhli samotní hudobníci, ktorí sa takto rozhodli podporiť OZ Malíček, ktoré združuje a pomáha rodičom nedonosených detí. Celý výťažok z e-aukcie poputuje tomuto združeniu. Záujemcovia o tento zážitok môžu na aukcie.ludialudom.sk dražiť do večera 20. 8. 2013. Možnosť jedinečného hudobného vystúpenia získa ten s najvyšším podaním. Mimochodom, môže to byť aj skvelý darček pre niekoho blízkeho,“ hovorí manažér projektu ĽudiaĽuďom.sk Roland Kyška.

Projekt benefičných e-aukcií na ĽudiaĽuďom.sk umožňuje príjemcom, teda ľuďom v núdzi, občianskym združeniam, samosprávam či autorom zaujímavých projektov, získať zdroje na financovanie svojich potrieb. Celý výťažok z e-aukcie ide vždy na konkrétnu výzvu na darcovskom portáli. V minulosti sa prostredníctvom tohto portálu podarilo získať napr. 750 eur na rekonštrukciu domu invalidnej dôchodkyne cez e-aukciu vlastnej toitoiky na festivale Bažant Pohoda. Za raňajky s Adelou a Sajfom zaplatil vydražiteľ 415 eur v prospech detskej onkológie. Za 700 eur si firma vydražila vianočný večierok v historickej električke a najvyššia ponuka za večeru so Zdenkou Prednou bola až 400 eur. 

E-aukcia duetu s Jankom Kuricom má pomôcť OZ Malíček, ktoré vzniklo na jar v roku 2011 na podnet rodičov nedonosených detí. „Rozhodli sme sa stať oporou sebe navzájom a ďalším rodinám s predčasne narodenými deťmi. OZ im ponúka odborné rady neonatológov, psychológov i rozličné formy pomoci. Najsilnejším motívom všetkých je však zápas o holý život a zdravie týchto detí,“ vysvetľuje zakladateľka združenie Danisa Hrbáňová. Príspevok z e-aukcie použijú na vybudovanie rehabilitačno-terapeutického centra. 

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (1 hlasov, priemerne: 5,00 z 5)
Loading...

Pridaj komentár