Zariadenia priateľské k deťom a rodinám – vyhodnotenie

ÚMC 14

Únia materských centier dnes na svojej už tradičnej akcii ku DŇU MATIEK v Národnom tenisovom centre v Bratislave vyhlásila výsledky svojho ročného „pátrania“ po zariadeniach priateľských deťom. Ocenili 20 zariadení, ktoré spĺňajú podmienky v dvoch kategóriách. Budúci ročník je rozšírený o kategóriu OBCHODY, bez vymedzenia druhu predávaného tovaru.

Žltá okrúhla nálepka s kočíkom na vchodových dverách je symbolom certifikovaného zariadenia, kde sme ako rodičia s deťmi vítaní.

 

 

 

Stravovacie zariadenia

  1. Reštaurácia v Hoteli Eminent, Bernolákova 1, Zlaté Moravce
  2. Villa Betula, Liptovská Sielnica
  3. Reštaurácia KOLIBA, Rekrea- Margita Ilona, Levice
  4. Leberfinger Bratislava, Viedenska cesta, Bratislava
  5. Reštaurácia v hoteli Mladosť, Nám. Sv. Martina 35, Lipany
  6. Pizzéria Utópia, Dostojevskeho 23, Poprad
  7. Cukráreň Domenico, nám. sv. Egídia, Poprad
  8. Steam Cofee, Hviezdoslavovo nám., Carlton, Bratislava
  9. Restaurácia MARITIM, Mládežnícka 4, Trenčín
  10. Pizzeria Ristorante LALIA, Holubyho 42, Pezinok
  11. Reštaurácia Frito, Nám. Osloboditeľov 36, Martin
  12. Čajovňa KLOPAČKA, Sládkovičova 7, Banská Štiavnica
  13. Pizzeria Maestro, Aupark, Einsteinova ul., Bratislava
  14. Reštaurácia Tarpan, Májová 23, Bratislava
  15. Banko Dell Peru, Centrum 28/33, Považská Bystrica
  16. Reštaurácia Hotel Tatra, Trenčín
  17. Reštaurácia Slnečný dom, Tatranská Lomnica

 

 

 

Predajne potravín

  1. Predajňa potravín, Nám. Sv.Martina 51, Lipany
  2. Coop Jednota, Nám. Sv .Martina 2, Lipany
  3. Predajňa potravín, Sabinovská 2, Lipany

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...

Komentáre k článku

  1. Zabudol som ale to co som pisal o Steam and Coffe plati aj pre Lebenfinger. Z BA co tam mate uvedenych si to zasluzi akurat Tarpan podla nasej skusenosti.

    A IKEA – stravovacia cast by to zasa mohla dostat, aj ked to asi nie je typická reštaurácia. Majú tam však nielen hračky a dostatok detskych stoličiek ale aj, mikrovlnku na zohriatie donesenej stravy! a vlastne podbradničky!! a v tej časti sa samozrejme nefajčí!!!

  2. Je trápne dávat takyto certifikat zariadeniam ktore nevedia vyhradit adekvatnu plochu pre nefajciarov. Co z toho ze tam je detsky kutik ked v celej casti urcenej na jedenie je mozne fajcit!!!!! Pre nefajciarov su v inej casti paradoxne kaviarenskej vyhradene stoly poriadne zastrcene a kedze vo zvyskui kaviarenskej casti sa fajci az az nie je ani to miesto vhodne pre deti a nefajciarov. O ktorej pisem – Steam and coffee v Carltone BA.

  3. Ja chcem len povedať,že žiadny podnikateľ si neotvorí podnik kde sa nefajčí len tak,lebo pri nefajčiaroch sa tak nezarobí.Ale ja to zmením.V mojom meste nieje nič okrem cukrárne kam mamina môže zájsť s bábom.A aj tam nieje ani kútik pre deti.A preto otvorím taký podnik.A potom sa ozvem.

  4. Ja chcem len povedať,že žiadny podnikateľ si neotvorí podnik kde sa nefajčí len tak,lebo pri nefajčiaroch sa tak nezarobí.Ale ja to zmením.V mojom meste nieje nič okrem cukrárne kam mamina môže zájsť s bábom.A aj tam nieje ani kútik pre deti.A preto otvorím taký podnik.A potom sa ozvem.

  5. Byvam v Presove a mam velmi podobne skusenosti ako sa tu uz opisovali. Byvame na mladom sidlisku, ktore je stavane do kopca a tak je stavane aj nakupne centrum. ked sa chcem dostat do obchodu, musim prejst min. 2 schodiskami, ktore su velmi strme (hrozne sa ide ako hore, tak aj dolu ) a navyse, kolajnicky pre kociar su velmi siroke a neskutocne rozbite. Podotykam, ide o mlade sidlisko, kde je velmi vela mamiciek s detmi. Lekarky su taktiez na poschodi, kam sice vedi schody s kolajnickami pre kociar, ale su taktiez velmi strme neda sa tam dobre s kociarom vytocit. Autobusy ? Nizkopodlazne autobusy k nam chodia asi dva a ozajstna nizka podlaha je len pri vstupe druhymi dverami a tam je vyhradeny priestor pre invalidov na vozikoch. Pre mamicky su urcene posledne (tretie) dvere, kde je taky schod, ze ak si kociar sama nezdvihnem alebo mi niekto nepomoze, nijako sa tam nedostanem. Teda vysledok je uplne rovnaky ako v klasickom autobuse ci trolejbuse. Nie su vlasten mamicky s detmi isytm sposobom tiez handicapovane ?? Naco do tych autobusov investovali peniaze, ked poriadne nesluzia svojmu ucelu?

  6. Ahoj Andraska,aj som z LM a uplne s tebou suhlasim!!!Je to v nasom meste hrozne!Skutocne ked si chce rodinka s malym babom vyjst do mesta,zabavit sa,najest sa,nemame kde.Vsade sa fajci,ludia su netolerantni,tych ustretovych je skutocne malo.Aj mne sa stalo,ze som chcela ist s kocikom do predajne,konkretne to bolo tam,kde predavaju vyrabaju a predavaju trdelniky a nejaka osoba sa na mna oborila,ze s kocikom mi sem nechodte!Tak som jej povedala,ze ked nemozem s kocikom,nejdem vobec,a nepridem ani ked budem sama!No co uz mozes na takuto reakciu povedat?Asi treba byt papulnata a nedat sa.Ja veru kocik pred obchodom nenecham,pokial nan nevidim kazdu jednu sekundu,a do tych obchodov,do ktorych s kocikom nevojdem,radsej nechodim.Inak super je vyriesene u nas aj chodenie ku lekarkam na Podbrezinach,su na poschodi!!!!!!Videl toto svet????To ako sa tam maju maminy s kocikmi dostat?Ziadna plocha plosina,po ktorej by sa dalo vyjst.No povedz mi,co je to za architekta,ktory umiestni ordinacie pediatriciek na poschodi a kocikom sa tam nedostanes??Alebo Posta?To iste! Nejde len o kociky ale aj o ludi na vozickoch.A v Priore tiez to iste.Ked chces ist na poschodie,tak musis v Delvite najst osobu,ktora ma klucik od vytahu,otvori ti,ale to nie je vsetko,tym vytahom musi po teba niekto prist a opat ta niekto zviezt dolu,ked odchadzas.No horor.Mam z toho taky pocit,ze mamy s kocikmi by mali len drepiet doma a nikam nechodit,nanajvys sa poprechadzat pred tym panelakovom,ktory na Podbrezinach mame!

  7. som velmi smutna z toho ze dospeli casto zabudaju na potreby deti amatiek, ze zabudaju ze aj oni boli maly, a ze aj ich deti boli male.byvam v lmikulasi, chodime na nakup do hypernovi a tam maju detsky kutik , ale co z toho ze sa tam hned vedla zriadiala kaviaren a fajcia tam jednu od druhej, co natom ze po case tam postavili sklennu stenua tak uplne izolovali deti s mamickami ,ktore len smutne pokukuju ze by si tiez dali kulturne dusok kavy.co natom ze v cukrarni na terase sedia maminky s detmi v kociku, a vedla si pan potahuje uz z tretej cigaretky a pohodovo si odfukuje do kocika spiacemu miminku…..

    dnes je proste taka doba , co natom ze pani majitelka neoblubuje ked jej do cukrarne dojdu maminky s kocikmi a deti tam capkaju po skle, mam pocit ze to je asi cukraren len pre dospelych este ze personal je mily…. a to je len mala smietka toho ako “ si velmi vazime svoje mami a ich deti .

    inak a to nehovorim o tom ze predavacka ma nutila nechat kocik s malym babetkom vonku pred obchodom, co mozte urobit proti takejto strasnej netolerancii? co so spolocnostou ktora netoleruje matku s dietatom? zabudaju ze aj oni mali matku? ze aj oni bolo dietatom, ci ze aj oni budu rodicmi?

  8. Pripajam sa k reakcii Hanulky na vstup do restauracie Pinochio. Avsak vdaka pritomnosti mojho brata sme sa tam dostali……no sama by som to zvladla asi Tazko. Inak synovi chutila detska pizza, obsluha bola naozaj velmi prijemna a nevadilo jej, ze syn sa hral vsade inde len nie v ich kutiku….skoda, ze si nenasli ine, vhodnejsie priestoryy ako pivnicne.

  9. Pripajam sa k reakcii Hanulky na vstup do restauracie Pinochio. Avsak vdaka pritomnosti mojho brata sme sa tam dostali……no sama by som to zvladla asi Tazko. Inak synovi chutila detska pizza, obsluha bola naozaj velmi prijemna a nevadilo jej, ze syn sa hral vsade inde len nie v ich kutiku….skoda, ze si nenasli ine, vhodnejsie priestoryy ako pivnicne.

  10. Pripajam sa k reakcii Hanulky na vstup do restauracie Pinochio. Avsak vdaka pritomnosti mojho brata sme sa tam dostali……no sama by som to zvladla asi Tazko. Inak synovi chutila detska pizza, obsluha bola naozaj velmi prijemna a nevadilo jej, ze syn sa hral vsade inde len nie v ich kutiku….skoda, ze si nenasli ine, vhodnejsie priestoryy ako pivnicne.

  11. az na to ze Pinochio v Bratislave ma „skvely“ vstup – pre mamicky s kocikom absolutne nevhodny, kedze treba zist dole prudkymi a dost hlbokymi schodmi… takze ich „priatelske“ stravovanie som vyskusat nemohla, nakolko som sa tam ani nedostala 🙁 a ver ze som chcela…

  12. A čo sa robí na východnom Slovensku? Tu snád podnikatelia spia, alebo sa tu my, matky s deťmi nevyskytujeme? Fakt je ten, že ani detská poliklinika v HE nie je priateľská k deťom a ich mamičkám (nedá sa vojsť s kočíkom), nieto ešte nejaké iné zariadenie.

Pridaj komentár