Aj k vám príde dnes na návštevu Janko s Marienkou? Alebo sa v hračkárskej kuchynke len tak hráte na oslavu? Zahrajte sa naozajstne. Tak napríklad…
Pre 4 osoby :
- 1 vrecúško mletej želatíny
- 100ml vody
- 28 cukrárskych piškót
- 50 ml šťavy z jahodového kompótu alebo pretlačených jahod
- 100 g jahod
- 300g tučného tvarohu alebo mascarpone
- 200 ml smotany na šľahanie
Na ozdobu :
- 4 lyžice šľahačky
- balenie Lentiliek
- stuha
Príprava
- 40 minút
- Na osobu: cca 800kcal, 3340kJ
Postup
1 ) Želatínu zalejte vodou a nechajte ju 10 minút napučať. Potom prilejte šťavu a vo vodnom kúpeli zmes rozpustite. Okrúhle formičky vyložte fóliou a po obvode postavte cukrárske piškóty, ktoré predtým z jednej strany zarovnáte. Touto stranou ich postavte k podložke. Piškóty oviažte dookola stuhou .
2 ) Jahody rozmiešajte s cukrom a všľahajte do tvarohu alebo mascarpone. Keď chladnúca želatína začne želírovať, vmiešajte k nej tvarohovú hmotu a šľahačku a všetko dôkladne premiešajte. Hmotou naplňte formičky a v chladničke ich nechajte tuhnúť aspoň 3 hodiny. Potom šarlotky opatrne vyberte z foriem a rozdeľte na tanieriky. Vršky ozdobte pusinkami šľahačky a lentilkami.
Mňam!