14.10.2012verzia pre tlač


Recepty od 5. mesiaca

Autor: Silvia S.

1 PL = polievková lyžica, 1 ČL = čajová lyžička

Marhuľovo-hruškové pyré 

  • 250 g marhulí
  • 150 g hrušiek

Očistené ovocie, zbavené jadier, nakrájame na malé kocky a podusíme s trochou vody. Prepasírujeme.

Mrkvové pyré

  • 400 g mladých mrkvičiek
  • 1 PL slnečnicového oleja

Mrkvičku umyjeme, očistíme a nakrájame na malé kúsky. Podusíme vo vode (cca 100 ml). Keď je mrkvička dostatočne mäkká, prepasírujeme a vmiešame olej. 

Zeleninové pyré

  • 200 g mrkvy
  • 100 g špenátu (čerstvý alebo zmrazený)
  • 100 g zemiakov
  • 1 ČL masla
  • 1 PL mlieka

Zeleninu umyjeme, očistíme a nakrájame na malé kúsky. Pridáme trochu vody a dusíme. Prepasírujeme, pridáme maslo a mlieko.

Mrkvovo-banánové pyré

  • 250 g mrkvy
  • 1 CL slnečnicového oleja
  • 150 g banánu
  • 1 CL mlieka 

Mrkvu umyjeme, očistíme a nakrájame na malé kúsky. Podusíme vo vode (cca 100 ml). Keď je mrkva mäkká, vmiešame olej a pridáme na malé kúsky nakrájaný banán a mlieko. Všetko rozmixujeme.

Mrkvovo-jablkové pyré

  • 200 g mrkvy
  • 200 g jabĺk
  • 1 PL mlieka

Mrkvu umyjeme, očistíme a nakrájame na malé kúsky. Dusíme s trochou vody. Jablká umyjeme, ošúpeme a jemne nastrúhame. Pridáme k udusenej mrkve. Prepasírujeme, dochutíme mliekom.

Špenátovo-jablkové pyré 

  • 300 g mladého špenátu (ev. zmrazený)
  • 1 ČL slnečnicového oleja
  • 100 g jabĺk

Špenát dáme do hrnca, necháme pod pokrievkou zmäknúť a podusíme. Očistené jablká nakrájame na malé kocky, pridáme k špenátu, krátko spolu podusíme a rozmixujeme. Olej pridáme na koniec varenia.

Súvisiace články

Hodnotenie

Odosielam Váš hlas...
Hodnotenie: 2.9 z 5. Celkom 29 hlas(ov).
Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie článku.

inzercia

Komentáre

smile zwinker Big Grins Confused Cool Cry Eek Evil Frown Mad Mr. Green Neutral Razz Redface Rolleyes Sad Surprised


Poslať odkaz priateľovi

inzercia