Dnes som si chcela dať taký “lajt gastrodeň”

eva/ redakcia 1

Už od včera som sa tešila na mega šampióny, ako si ich zapečiem s baklažánom, cukinou, hokaidom a syrom a budem mať pocit, že túto sobotu fakt zdravo žijem.

A vediem k tomu aj moju rodinu.

foto: Ingimage/ Znázorňuje strašne zdravé jedlo

Toto gastroželanie som si splnila už o 11:30 – mňam, zdravá, gratinovaná. Akože inšpirované týmto receptom, len som viac ako polovicu vecí nemala a zasa pridala iné.

Puberťák č. 3 ale ohŕňal nosom, chrúmajúc  v tomto čase svoje ranné granule s mliekom. Že dúfa, že na obed bude niečo normálne.

Tak som ako dobrá – víkendová matka, rešpektujúca jedinečnosť každého dieťaťa, nasekala zemiaky, cibulu, a zmes – čo chladnička dala, poukladala na plech a honosne nazvala “ francúzskymi zemiakmi” . 

Tie sa ale piekli v tom novom hrnci na pečenie podozrivo dlho,

tak som si z dlhej chvíle zamiesila na tortu.

Veď, nebudem tu podaromnnici postávať,  možno len korpus spravím, budeme mat keksík ku káve. 

Ale prehadzujúc pekáč zemiakov hore dole trúbou, … tak som tú tortu medzitým dokončila. (zasa som nemala Mascarpone, asi sa to rozplajzne, ako minule Saši).

Lenže čo spravíte, keď vám z jednoho koláča zostanú bielky?

Čo ich zahodím?

Tak som si mixla cukor, kokos, bielky… a sušila v rúre kokosové pusinky. Nie, nie tieto na obrázku. To je len ilustračný. Ešte aby som to fotila s tými umazanými rukami?! Dohodnime sa, že fotografia verne zobrazuje moje pusinky tak od polovice každého koláča vyššie. 

Lenže zasa bolo treba stáť v kuchyni, do frasa – tak budem efektívna.

Uvarím si hovädziu polievku k zajtreku

(ako naša Kaplnská babka zvykli).

Nahádžem hovädzie mäsko a zeleninu do hrnca, cvak, cvak, podtlakáč si odfukuje… 

Dobra fotka, že? Nie, dnes mi to TEFAL nezaplatil

Že aká ja som ale gazdinka, takto na sobotu. 

Ale aj tie bielkové pusinky sa sušili dlhšie, ako som myslela, … veď nebudem tu len tak podaromnici.

Včera mala Barborka Pružincová zasa ten skvelý šalát. No čo som ja horšia?

Vytiahnem pár mrkví zo záhrady, použijem dieťa na strúhanie, a už miešam s kyslou kapustou a smotanou, veď – môžeme mať na večeru niečo zdravé – šalátové. 

Medzitým sa zotmelo. A nevdojak počujem zasa nejaký ten mutujúci hlas, ktorý neznáša zeleninu. Budeme mať niečo na večeru? 

Torta v chladničke, pusinky v rúre, šalát neje, francuzáky zmizli už na obed…

Ja mu nemám čo dať jesť?

Vytiahnem z odfufňaného hrnca nedelnej polievky hovädzie mäso.  Nakrájam ho tak, aby sa tvárilo, že len pre túto chvílu sa narodilo, do malého hrnčeka mlieko, syr, sup šup bešamel, kôpor a tak… a strkám ruku do útrob chladničky šmátrajúc po polovici knedle, ktorá by tam mala byť ešte od stredy. Úspešne.

Foto: Ingimage. Rozumej- hovädzie mäso.

A tak na večeru podávam hovädzie varené zahalené kôprovou omáčkou s knedlou. 

Ešte niekto mi dnes povie, že chce niečo JESŤ!!!

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (11 hlasov, priemerne: 5,00 z 5)
Loading...

Komentáre k článku

Pridaj komentár