Denné menu č.119

0

Raňajky

 

Jarná nátierka

Potrebujeme
2 vajíčka na tvrdo, 10redkvičiek, 100 g bieleho jogurtu, 100 g tvarohu, soľ, pažítka.

Postup
Vajíčka nakrájame na drobné kúsky. Redkvičky na hrubom strúhadle. Potom všetko zmiešame. Potrieme hrianky a podávame.

 

Obed

 

Polievka mužov z lesa a mäsové plátky so zeleninou

Potrebujeme
Na polievku: 2 pol. lyžice masla, 1 cibuľa, 2pol. lyžice hl.múky, 2pol. lyžice sladkej papriky, 1 masox, 2 zemiaky, 1 pohár steriliz.kapusty, 200 g kabanosu, korenie, soľ.
Na mäso: 6 ružičiek karfiolu, 1 čerstvý fenikel, 150 g konzervovaných fazuliek, 1 pór, 6 plátkov bravčového karé bez kosti, 2 pol. lyžice masla, 5 cl bieleho suchého vína, 2 pol. lyžice miešaných byliniek, soľ.

Postup
Polievka: Z masla, múky a cibule pripravíme zápražku. Pridáme papriku a podlejeme studenou vodou, pridáme kocku masoxu a asi 10 min.varíme. Potom pridáme pokrájané zemiaky, kapustu aj s nálevom a pokrájaný kabanos. Osolíme a okoreníme. Varíme asi 15-20 minút.
Mäso: V hlbokej panvici rozpustíme maslo. Prudko na ňom opečieme osolené mäso. Pridáme nakrájanú zeleninu na väčšie kúsky a spolu premiešame. Zalejeme 500 ml vody a vínom. Vsypeme bylinky a dusíme asi 25 minút. Podávame s varenými zemiakmi.

 

Večera

 

Syrové valčeky

Potrebujeme
200g eidamu, 150g Nivy, 150g šunky (úd.mäsa, diét,salámy…), 3 vajcia, 300g hl.múky, strúhanka, Planta na vyprážanie.

Postup
Syry najemno postrúhame, pridáme žĺtky, múku a premiešame. Pridáme pomleté mäso (alebo nadrobno nasekanú salámu) a zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov. Zo syrovej hmoty formujeme valčeky, ktoré obalíme v strúhanke. Vyprážame ich vo väčšom množstve tuku (najlepšie vo fritéze). Podávame so zemiakmi a tatárskou omáčkou.

 

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...

Pridaj komentár