Raňajky
Redkvičková nátierka
Potrebujeme
200 g tvarohu, 1 pol. lyžica soli, 10 redkvičiek, celozrnný chlieb.Postup
Tvaroh vymiešame so soľou a na jemno nakrájanými rtedkvičkami. Potrieme krajce chleba a podávame s multivitamínovou šťavou.
Obed
Čorba a bryndzové halušky
Potrebujeme
Na polievku: 250g bravč. pliecka, 1 cibuľa, soľ, 100g koreňovej zeleniny, 100g zemiakov, 2 papriky, 2 rajčiny, rajčinový pretlak, olej, hladká múka, sterilizovaný hrášok, ocot, bobkový list, nové korenie, mletá paprika.
Na halušky: 500 g zemiakov, 300 g hl. múky T650, 250 g bryndze, 1 čaj. lyžička soli, 100 g prerastenej údenej slaniny.Postup
Polievka: Cibuľu speníme na oleji, pridáme kúsky mäsa, opražíme, osolíme, pridáme mletú papriku, zalejeme vodou a povaríme. Keď je mäso mäkké, pridáme bledú zápražku, ocot, korenie a ďalej varíme. Po chvíli pridáme nakrájanú zeleninu a zemiaky, uvaríme domäkka. Dosolíme, dokoreníme, prípadne dokyslíme. Nakoniec pridáme hrášok. Je to veľmi sýta a výdatná polievka.
Halušky: Zemiaky očistíme a nastrúhame na jemnom strúhadle. Pridáme soľ, múku a dobre vymiesime. Do slanej vriacej vody nahádžeme z lopárika halušky alemo použijeme sitko na halušky. Vyvarené halušky zmiešame s bryndzou a polejeme opraženou slaninkou.
Večera
Čabajská nátierka
Potrebujeme
150 g masla, 100 g babina, 150 čabajskej klobásyPostup
Do masla zašľaháme syr a zomletú klobásu. Podávame na tmavom chlebe s čiernym čajom.