Raňajky
Bielkový chlebík
Potrebujeme
6 bielkov, 150 g preosiatej hladkej múky špeciál, 150 g práškového cukruPostup
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Vmiešame do neho múku a práškový cukor. Vlejeme do formy vymastenej a vysypanej strúhankou. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 150°C asi 45 minút. Podávame s kakaom.
Obed
Polievka z tresky a tvarohové omelety
Potrebujeme
Na polievku: 250 g tresky, 125 g masla, 1 pol. Lyžica hl. múky, 1 pór, 2 mrkvy, 1 pol. Lyžica paradajkového pretlaku, soľ, mleté čierne korenie.
Na omelety: 500 ml mlieka, 120 g mäkkého tvarohu, 2 vajíčka, 250 g polohrubej múky, 30 g cukru, 80 g masla, 250 g jahôd.Postup
Polievka: Rybu nakrájame na menšie kúsky. Zalejeme dvomi litrami vody a necháme variť asi 40 minút. Potom vývar zlejeme a mäso si odložíme na tanier. V hrnci na masle opražíme nakrájanú zeleninu. Poprášime múkou, premiešame s pretlakom a zalejeme vývarom. Osolíme a okoreníme. Necháme povariť asi 15 minút. Pridáme nakrájanú rybu a podávame.
Omelety: Žĺtky vymiešame s cukrom. Pridáme mlieko, tvaroh a múku. Nakoniec vmiešame tuhý sneh. Opečieme na rozpálenom oleji z oboch strán. Omeletu pokvapkáme rozpusteným maslom, položíme na polovicu pokrájané jahody, ktoré posypeme cukrom. Omeletu preložíme na polovicu.
Večera
Zelené cestoviny
Potrebujeme
400 g špenátových cestovín, 200 g nivy, 200 ml smotany na varenie, soľ, oregano a 150 g šampiňónovPostup
Cestoviny uvaríme podľa návodu. Na panvici, na veľmi miernom plameni roztopíme Nivu, pridáme smotanu, oregano a pokrájané šampiňóny. Keď sa hmota spojí, premiešame ju s uvarenými cestovinami.