Raňajky
Bielkový chlebík
Potrebujeme
6 bielkov, 150 g preosiatej hladkej múky špeciál, 150 g práškového cukruPostup
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Vmiešame do neho múku a práškový cukor. Vlejeme do formy vymastenej a vysypanej strúhankou. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 150°C asi 45 minút. Podávame s kakaom.
Obed
Struková polievka a buchty
Potrebujeme
Na polievku: 200 g chudého bravčového mäsa, 150 g nakrájaných fazuľkových strukov, soľ, 150 g nakrájaných zemiakov.
Na buchty: 400 g polohrubej múky, 30 g droždia, 40 g kryšt. cukru, 250 ml mlieka, 60 g roztopeného masla, soľ, 2 žĺtkyPostup
Polievka: Mäso nakrájame na malé kúsky a necháme variť asi pol hodinu pod pokrievkou. Vsypeme zemiaky a fazuľové struky a varíme už odokryté asi 20 minút. Na konci mierne osolíme.
Buchty: Múku zmiešame s kváskom (mlieko, droždie žĺtky, cukor) a maslom. Zarobíme cesto, ktoré necháme vykysnúť asi pol hodiny. Buchty plníme lekvárom a ukladáme na vymastený pekáč, medzi buchtami ešte vymasťujeme, aby sa k sebe neprilepili. Naplnený pekáč vložíme do vyhriatej rúry na 200°C a po piatich minútach znížime na 150°C a pečieme ešte asi 25 minút.
Večera
Tvarohová nátierka
Potrebujeme
200 g tvarohu (jemného), mokka kávová lyžička soli, 4 polievkové lyžice bieleho jogurtuPostup
Všetko spolu vymiešame a podávame na tmavom chlebe alebo pečive.