
Raňajky
Nátierka zo syra
Potrebujeme
100 g masla, 100 g mäkkého tvarohu, 200 g nivy, čajová lyžička nasekanej petržlenovej vňatePostup
Maslo s tvarohom vymiešame do hladka, pridáme nastrúhaný syr, soľ a petržlenovú vňať. Nátierka je vhodná na hrianky.

Obed
Syrová polievka a jablkové guľky
Potrebujeme
Na polievku: 1,5 litra vody, 6 väčšie zemiaky, 2 mrkvy, 2 bambína, 1 kocka zlatého bujónu
Na guľky: asi kilo očistených a na kocky nakrájaných jabĺk, 250 ml vlažného mlieka, 2 vajíčka, polovica sušeného droždia, 500 g polohrubej múky, 2 polievkové lyžice cukru, 1 polievková lyžica rozpusteného maslaPostup
Polievka: Zemiaky nakrájané na kúsky vložíme do vriacej vody. Pridáme na jemno nastrúhanú mrkvu. Za stáleho miešania pridáme syr a povaríme, kým sa syr nerozpustí. Zvyčajne asi 15 minút.
Guľky: Všetko dobre premiešame a necháme vykysnúť. Potom si odtrhávame kúsky cesta, v ktorých obaľujeme jabĺčka. Vyvárame vo viracej vode asi 12 minút.
Podávame posypané škoricovým alebo vanilkovým cukrom.

Večera
Cviklový šalát
Potrebujeme
300 g uvarenej cvikly, 200 g očistených jabĺk, 1 polievkovú lyžica oleja, 150 g bieleho jogurtu, soľ, cukor, ocotPostup
Uvarenú cviklu nakrájame na rezance. Primiešame nastrúhané jablká na hrubom strúhadle. Zmiešame s jogurtom a dochutíme soľou, cukrom a octom. Necháme postáť asi 15 minút.
Podávame s chlebom a mliekom.
365 nápadov na Denné menu – na každý deň v roku »»»
