Denné menu č.255

0

Raňajky

 

Pórová nátierka

Potrebujeme
2 mladá póry strednej veľkosti, 50 g mäkkej salámy, 1 jablko, 2 lyžice bieleho jogurtu, soľ, citrónová šťava, 1 vajíčko na tvrdo

Postup
Póry nakrájame na jemno spolu s vajíčkom. Dobre vymiešame s jogurtom a nastrúhaným očisteným jablkom. Dochutíme soľou a citrónovou šťavou. Podávame na tmavom pečive. Podávame s čiernym čajom s citrónom.

 

Obed

 

Polievka z morčacích drobkov a pizzové chuťovky

Potrebujeme
Na polievku: 700 g morčacích drobkov, 75 g rajčiakového pretlaku, 450 g miešanej mrazenej zeleniny, 1 lyžička bazalky, soľ, štipka provensálskeho korenia, vňať, cestovina
Na chuťovky: jeden balíček lístkového cesta, kečup, čerstvú bazalku, strúhaný parmezán

Postup
Polievka: Do studenej vody dáme variť drobky. Pred dovarením pridáme rajčiakový pretlak, mrazenú zeleninu, soľ, koreniny a spolu varíme 15 minút. Potom pridáme podľa chuti cestovinu a varíme ďalších 10 minút. Podávame s posekanou petržlenovou vňaťou. Ja drobky vyberám a nejeme ich.
Chuťovky: Lístkové cesto rozvaľkáme na hrúbku asi pol centimetra a pomocou formičky alebo pohára vykrajujeme z neho kolieska. Potrieme ich kečupom, posypeme strúhaným parmezánom a zapečieme v horúcej rúre. Pred podávaním ozdobíme lístkami bazalky.

 

Večera

 

Jablkové guľky

Potrebujeme
500g olúpaných jabĺk bez jadierok postrúhaných na stredne veľkom strúhadle, 13dag detskej krupice

Postup
Necháme stáť v chlade minimálne 3 hodiny. Potom vyrobíme z masy guľky s priemerom približne 3cm. Guľky vyvaríme vo vode. Podávame posypané škoricovým cukrom, alebo grankom, alebo môžeme poliať riedkym džemom.

 

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...

Pridaj komentár