Raňajky
Hrozienkova ryža
Potrebujeme
120 g ryže, 320g hrozienok, 240 ml mlieka, ovocná šťavaPostup
Ryžu umyjeme pod tečúcou vodou a pridáme mlieko s umytými hrozienkami. Všetko dobre premiešame a dáme variť asi na 25 minút pod pokrievkou. Udusené vyberieme, pomiešame vidličkou a na tanieri polejeme odšťaveným ovocím.
Obed
Zemiaková polievka a zapečené morčacie prsia
Potrebujeme
Na polievku: 2 strúčiky cesnaku, polievková lyžica oleja, 2 hrnčeky nakrájaných zemiakov, soľ, rasca, 1 polievková lyžica hladkej múky.
Na mäso: 6 kúskov morčacích pŕs, olej, bazalka, petržlénová vňať, soľPostup
Polievka: Rozpučený cesnak opečieme na oleji, poprášime múkou a zalejeme vodou. Dobre premiešame a vsypeme zemiaky, osolíme a orascujeme. Povajíme najviac 20 minút.
Mäso: Jensku misu vytrieme olejom. Poukladáme do nej mierne naklepané morčacie prsia. Osolíme ich a posypeme bylinkami. Misu prikryjeme a necháme pri 180°C piecť asi 40 minút. Podávame s ryžou.
Večera
Zeleninová bábovka
Potrebujeme
2 mrkvy, 100 zeleru, 50 g kalerábu, 100 g hrášku, 3 vajcia, soľ, 30 g detskej krupice, pažítka, 200 g karfioluPostup
Zeleninu nakrájame a uvaríme v osolenej vode. Scedenú zeleninu zmiešame s detskou krupicou, vajíčkami, petržlénovou vňaťou. Bábovkovú formu vymastíme a vysypeme strúhankou. Vložíme do nej zeleninovú zmes a zapečieme vo vyhriatej rúre pri 200 °C asi 15 minút. Porávame s celozrnným pečivom poliate kečupom.