Denné menu č.285

0

Raňajky

 

Vanilkové mlieko a chlieb

Potrebujeme
Na mlieko: 1000 ml mlieka, 4 vanilkové cukre, 2 pol. lyžice valikového pudingu
Na chlieb: 6 krajcov chleba, maslo, šunková saláma

Postup
Mlieko: V mlieku rozmiešame cukor a puding. Za občasného miešania necháme prejsť varom asi 1 až 2 minúty.
Chlieb: Krajce natrieme maslom a položíme na ne plátky šunkovej salámy.

 

Obed

 

Pórová polievka a zeleninové rizoto

Potrebujeme
Na polievku: 200 g bravčovej panenky, 200 g póru, 200 g zemiakov, 1 čaj. lyžička mletej červenej papriky, 2 pol. lyžice oleja, 1 pol. lyžica hl. múky, soľ, mleté biele korenie.
Na rizoto: 5 cm póru, 1 cibuľa, 3 strúčiky popučeného cesnaku, 1 pol. lyžica petržlénovej vňate, 3 pol. lyžice nakrájanej mrkvy, 3 pol. lyžice hrášku, 3 dl ryže, soľ, mleté čierne korenie, 100 g strúhaného syra

Postup
Polievka: Na malé kúsky nakrájanú panenku orestujeme na oleji, poprášime múkou a zalejeme vodou. Prisypeme na stĺpiky nakrájaný pór a na kocky nakrájané zemiaky. Povaríme asi desať minút. Osolíme, okoreníme a opaprikujeme a povaríme asi 5 minút.
Rizoto: Na oleji opečieme nakrájaný pór, cesnak a cibuľu. Pridáme petržlénovú vňať, mrkvu, ryžu. Až začne ryža sklovatieť, zalejeme pol litrom vodya pridáme hrášok. Osolíme a okoreníme. Za občasného miešania a zmiernenia plynu dusíme, kým sa voda neodparí z povrchu. Potom prikryjeme pokrievkou, vypneme plyn a necháme asi pol hodiny dôjsť. Podávame posypané syrom a so zaváranou uhorkou.

 

Večera

 

Šúlanky

Potrebujeme
500 g uvarených zemiakov, 100 g detskej krupice, 100 g solamylu, 2 žĺtka, trochu soli, mak a práškový cukor na posypanie

Postup
Zo zemiakov, detskej krupice, žĺtkov, solamilu a soli urobíme cesto. Necháme ho chvíľu postáť. Potom vyvaľkáme šúlky asi 5 cm dlhé a 1 cm hrubé. Vyvaríme ich vo vode. Ešte teplé posypeme makom a práškovým cukrom. Môžeme ich poliať roztopeným maslom. Podávame s mliekom.

 

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...

Pridaj komentár