Raňajky
Oškvarková nátierka
Potrebujeme
150 g oškvarkov, 1 vajce na tvrdo, 50 g zavarenej uhorky, 50 g cibule, lyžička horčice, soľPostup
Oškvarky zomelieme, vajíčko, uhorku a cibuľu na jemno nakrájame. Všetko spolu zmiešame. Podávame s tmavým chlebom
Obed
Cesnaková polievka a rezne
Potrebujeme
Na polievku: 4 strúčiky cesnaku, 100 g masla, zväzok petržlenovej vňate, 3 polievkové lyžice majzeny, 1 dl mlieka, 1 dl smotany na varenie, soľ, mleté biele korenie
Na rezne: 800 g bravčového karé bez kosti, 1 vajce, 1 polievková lyžica bieleho jogurtu, 1 polievková lyžica rozpusteného masla, soľ, jemná strúhankaPostup
Polievka: Na masle opečieme strúčiky cesnaku. Osolíme a okoreníme ich. Zalejeme trochou vody. Prisypeme nakrájanú petržlenovú vňať a necháme zovrieť. Rozmixujeme. Vmiešame mlieko, smotanu, majzenu a za stáleho miešania privedieme do varu. Podávame s opečenými krúžkami rožkov.
Rezne: Rezne naklepeme. Potrieme ich maslom, osolíme a obalíme v strúhanke. Potom ich namočíme v rozšľahanom vajci s jogurtom a znova obalíme v strúhanke. Položíme ich vedľa seba na tanier tak, aby sa nedotýkali a necháme ich stuhnúť asi hodinu v chladničke. Potom ich opekáme z oboch strán na rozpálenom oleji. Podávame s varenou ryžou.
Večera
Sladký chlebík
Potrebujeme
0.5 litra mlieka, 3 polievkové lyžice medu, 1 polievková lyžica mletej škorice, 350 g hladkej múky T650, 100 g hrozienok, 2 vajíčkaPostup
Do horúceho mlieka vlejeme med. Dobre vymiešame. Vsypeme škoricu, múku, hrozienka a dobre premiešame s vajíčkami. Ak nezabudnete, dajte do múky medzi prsty soli. Dobre premiešanú masu vlejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy od biskupského chlebíka. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 50 minút. Podávame s pomarančovým džúsom.