Denné menu č.309

0

Raňajky

 

Šampiňónové palacinky

Potrebujeme
Na palacinky: 2.5 dl mlieka, 150 g polohrubej múky, soľ, 1 vajíčko.
Na plnku: 200 g šampiňónov, 1 cibuľa, 1 polievková lyžica kečupu

Postup
Cesto: Vymiešame všetky suroviny a urobíme 6 bežných palaciniek.
Plnka: Na troche oleja opečieme na jemno nakrájané šampiňóny a cibuľu. Na poslednú minútu varenia vmiešame kečup. Plnkou naplníme palacinku a prehneme na polovicu. Podávame s čiernym čajom.

 

Obed

 

Šošovicová polievka s vínom a morčacie rezne extra

Potrebujeme
Na polievku: 150 g šošovice, pol cibule, 50 g mrkvy, 50 g petržlenu, soľ, štyri zrnká celého čierneho korenia, jednu kocku masoxu, 100 ml bieleho vína
Na mäso: 500 g morčacích rezňov, 2 polievkové lyžice kyslej smotany, 1 žĺtok, 3 strúčiky prelisovaného cesnaku, soľ

Postup
Polievka: Prebratú umytú šošovicu namočíme na dve hodiny do vody. Potom prepláchneme a scedenú nasypeme do hrnca, zalejeme vodou a dáme variť. Pridáme očistenú a nadrobno nakrájanú cibuľu, očistenú a na kocky nakrájanú zeleninu, polievku trošku posolíme, okoreníme celým korením a uvaríme takmer domäkka. Masox rozmiešame v 100 ml horúcej vody, vlejeme do polievky, pridáme víno, premiešame a uvaríme domäkka.
Mäso: Kyslú smotanu so žĺtkom, cesnakom a soľou vymiešame a naklepané rezne potrieme z oboch strán. Necháme v chlade asi hodinu. Potom obalíme v polohrubej múke a opečieme na oleji z oboch strán. Na podávanie sú vhodné hranolky.

 

Večera

 

Jablkový koláč

Potrebujeme
125 g masla, 135 g hladkej múky, 4 jablká, 2 dl smotany, 2 vajíčka, 100 g práškového cukru

Postup
Maslo s múkou vymiešame na cesto. Necháme hodinu v chlade. Potom vyvaľkáme a položíme do tortovej formy. Na cesto poukladáme na plátky nakrájané jablká. Zalejeme ich smotanou vymiešanou s vajíčkami a cukrom. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 20 minút.

 

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...

Pridaj komentár