Denné menu č.33

0

Raňajky

 

Falošná treska

Potrebujeme
250 g jemného tvarohu, 3 vajíčka uvarené natvrdo, 3 sladko-kyslé uhorky, 1 cibuľa, soľ, horčica, 3 polievkové lyžice tatárskej omáčky, 1 menšia mrkva

Postup
Vajíčka a cibuľu pokrájame, uhorky a mrkvu postrúhame. Pridáme tvaroh, korenie soľ, majonézu a premiešame.
Podávame na hrianke.

 

Obed

 

Zeleninová polievka a kura v alobale

Potrebujeme
Na polievku: 1 väčšia mrkva, 1 petržlen, 1 vajíčko, 6 polievkových lyžíc detskej krupice, 2 polievkové lyžice oleja, soľ, mleté biele korenie
Na kura: 6 kúskov horných kuracích stehien s kosťou a kožou, 6 čajových lyžičiek oleja, 6 strúčikov cesnaku, 3 čajové lyžičky provensálskeho korenia, soľ
Na mäso: 300 g mletého miešaného mäsa, soľ, majoránka, strúhanka

Postup
Polievka: Na oleji orestujeme na hrubom strúhadle nastrúhanú mrkvu a petržlen. Zalejeme vodou. Osolíme a okoreníme. Necháme variť asi 10 minút. Potom do polievky nahádžeme malou lyžičkou halušky z cesta, ktoré sme dostali zmiešaním vajíčka a detskej krupice. Necháme ich prevariť asi 2 minúty. Odstavíme a prikryjeme pokrievkou.
Kura: Z oleja, popučeného cesnaku, korenia a soli si urobíme zmes, ktorou potrieme kuracie stehná. Každé stehno položíme na štvorec alobalu a zabalíme. Položíme do pekáča. Pečieme pri 180°C asi 40 minút.
Podávame s ryžou.

 

Večera

 

Palacinky

Potrebujeme
1 liter mlieka, 1 polievková lyžica oleja, 1 vanilkový cukor, 400 g polohrubej múky, medzi prsty soli, 200 g horkej čokolády

Postup
Všetko premiešame a necháme asi pol hodiny postáť. Potom posypeme nastrúhanou čokoládou, zložíme na štvrťky a podávame s ovocným koktejlom.

 

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...

Pridaj komentár