Raňajky
Mrkvová nátierka
Potrebujeme
150 g mrkvy, 50 g zeleru, 50 g rastlinného masla, 100 g rozotierateľného syra, 2 polievkovej lyžice bieleho jogurtu, soľ, mleté čierne koreniePostup
Na jemno nastrúhané mrkvu a zeler zmiešame s maslom, syrom a jogurtom. Nakoniec osolíme a okoreníme. Necháme odstáť aspoň 15 minút na chladnom mieste.
Podávame na bielom chlebe alebo pečive spolu s mliekom alebo pomarančovým džúsom.
Obed
Šampiňónová polievka a hovädzie na slanine
Potrebujeme
Na polievku: 200 g mrazených šampiňónov, 1 cibuľa, 200 g zemiakov, 3 polievkové lyžice bieleho jogurtu, 700 ml vývaru
Na mäso: 4 hovädzie rezne zo zadného, slanina, cibuľa, olej, soľPostup
Polievka: Na oleji alebo masle opečieme na drobno nakrájané zemiaky, zalejeme vývarom a vmiešame rozmrazené šampiňóny. Necháme podusiť pod pokrievkou asi 15 minút. Opatrne vmiešame biely jogurt a necháme prevrieť.
Mäso: Rezne umyjeme, osušíme a nasolíme. Cibuľu pokrájanú na drobno a opečieme na oleji, pridáme rezne, ktoré z oboch strán rýchlo opečieme, pridáme na plátky nakrájanú slaninu a podlejeme vodou. Dusíme, kým mäso nezmäkne, asi 60 minút.
Podávame s tarhoňou, volským okom a kyslou uhorkou.
Večera
Cestovinový šalát
Potrebujeme
350 g farebných cestovín, 400 ml konzerva ananásu v kúskoch, 2 polievkové lyžice nasekaných orechov, 250 g majonézy, soľ, mleté čierne koreniePostup
Kým sa nám cestoviny uvaria podľa návodu, pripravíme si zálievku. Zlejeme ananás, pričom si necháme 5 ml šťavy. Šťavu zmiešame s majonézou. Spolu s orechami premiešame cestoviny s majonézou. Nakoniec dochutíme soľou a korením.