Raňajky
olivova nátierka
Potrebujeme
100 g masla, 50 g čiernych olív, 30 g nastrúhaného údeného Eidamu, 1/2 čajovej lyžičky bazalky, 1 čajová lyžička kečupu, 1 strúčik cesnakuPostup
Bazalku posekáme na jemno, olivy nakrájame na drobné kúsky, cesnak popučíme. Všetko potom dobre premiešame s maslom.
Podávame na celozrnnom pečive.
Obed
Plnený bosniak
Potrebujeme
4 bosniaky, 200 g póru, 150 g kuracích pŕs, 2 polievkové lyžice bieleho jogurtu, soľ, mleté biele korenie, 8 plátkov syra (ako na chlebíky), 1 väčší zemiakPostup
Pór nakrájame na kolieska, zalejeme vodou, osolíme a okoreníme. Necháme variť asi 15 minút spolu s nakrájaným zemiakom. Potom rozmixujeme a zmiešame s jogurtom. Medzitým si nakrájame kuracie prsia na drobno a orestujeme na oleji, posolíme. Bosniaku odrežeme čiapočku a vydlabeme ho. Bosniak vyložíme plátkami syra, vlejeme do neho pórovú omáčku a vsypeme trochu kuracích pŕs. Môžeme nadrobiť aj striedku z bosniaka. Vložíme do vyhriatej rúry a pri 180°C zapečieme 5 minút.
Podávame položené v hlbokom tanieri s lyžicou a vidličkou.
Večera
Marhuľový kokteil a rožky s maslom
Potrebujeme
300 g marhuľového kompótu, 100 ml mlieka (prevareného vychladnutého), 1 polievková lyžica majzeny, 2 vanilkové cukre, šťava z 1 citróna, 6 rožkov, masloPostup
Marhuľový kompót rozmixujeme a privedieme do varu. Pridáme mlieko rozmiešané s majzenou a cukrom. Povaríme asi 3 minúty za stáleho miešania. Do odstaveného vmiešame citrónovú šťavu.
Podávame vychladnuté v šálke. Rožky rozrežeme pozdĺžne a potrieme maslom.