Denné menu č.362

0

Raňajky

 

olivova nátierka

Potrebujeme
100 g masla, 50 g čiernych olív, 30 g nastrúhaného údeného Eidamu, 1/2 čajovej lyžičky bazalky, 1 čajová lyžička kečupu, 1 strúčik cesnaku

Postup
Bazalku posekáme na jemno, olivy nakrájame na drobné kúsky, cesnak popučíme. Všetko potom dobre premiešame s maslom.
Podávame na celozrnnom pečive.

 

Obed

 

Plnený bosniak

Potrebujeme
4 bosniaky, 200 g póru, 150 g kuracích pŕs, 2 polievkové lyžice bieleho jogurtu, soľ, mleté biele korenie, 8 plátkov syra (ako na chlebíky), 1 väčší zemiak

Postup
Pór nakrájame na kolieska, zalejeme vodou, osolíme a okoreníme. Necháme variť asi 15 minút spolu s nakrájaným zemiakom. Potom rozmixujeme a zmiešame s jogurtom. Medzitým si nakrájame kuracie prsia na drobno a orestujeme na oleji, posolíme. Bosniaku odrežeme čiapočku a vydlabeme ho. Bosniak vyložíme plátkami syra, vlejeme do neho pórovú omáčku a vsypeme trochu kuracích pŕs. Môžeme nadrobiť aj striedku z bosniaka. Vložíme do vyhriatej rúry a pri 180°C zapečieme 5 minút.
Podávame položené v hlbokom tanieri s lyžicou a vidličkou.

 

Večera

 

Marhuľový kokteil a rožky s maslom

Potrebujeme
300 g marhuľového kompótu, 100 ml mlieka (prevareného vychladnutého), 1 polievková lyžica majzeny, 2 vanilkové cukre, šťava z 1 citróna, 6 rožkov, maslo

Postup
Marhuľový kompót rozmixujeme a privedieme do varu. Pridáme mlieko rozmiešané s majzenou a cukrom. Povaríme asi 3 minúty za stáleho miešania. Do odstaveného vmiešame citrónovú šťavu.
Podávame vychladnuté v šálke. Rožky rozrežeme pozdĺžne a potrieme maslom.

 

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...

Pridaj komentár