Denné menu č.86

0

Raňajky

 

Vanilkové palacinky

Potrebujeme
Cesto: 150 ml mlieka, 150 g vanilkového jogurtu, 1 vajíčko, 4 pol. lyžice polohrubej múky.
Plnka: 200 g tvarohu, 3 pol. vanilkového jogurtu, 2 čaj. lyžičky medu.

Postup
Cesto: Všetko vymiešame a opekáme na panvici palacinky z oboch strán.
Plnka: Vymiešame všetko do hladka. Upečené palacinky naplníme plnkou a stočíme do závinu. Podávame s mliekom.

 

Obed

 

Čínska polievka a bravčové s vlašskými orechami

Potrebujeme
Na polievku: 50 g sušených húb, 50 g širokých rezancov, 200 g kuracích pŕs, 1 pol. lyžica majzeny, 1 pol. lyžica vinneho octu, 1 vajíčko, 1 pol. lyžica kečupu, 1 menšia cibuľa, soľ, mleté čierne korenie.
Na mäso: 700 g bravčového kare, 2 pol. lyžice majzeny, 1 pol. lyžica práškového cukru, 4 pol. lyžice sójovej omáčky, hrnček vlašských orechov, soľ, olej.

Postup
Polievka: Mäso zalejeme asi 1,5 vody a uvaríme asi hodinu pod pokrievkou. Huby namočíme do vriacej vody. Rezance nakrájame na menšie kúsky. Mäso vyberieme a nakrájame na menšie kocky. Vrátime ho do polievky spolu s hubami a rezancami. V troche vody rozmiešame majzenu s vajíčkom a za stáleho miešania vlejeme do polievky. Povaríme asi 2 minúty. Odstavíme a vmiešama na jemno nakrájanú cibuľu, kečup, soľ a korenie.
Mäso: Mäso nakrájame na menšie kúsky. Premiešame ho s majzenou a cukrom.

 

Večera

 

Filé so šalátom

Potrebujeme
250 g bielej kapusty, 2 mrkvy, 3 pol. lyžice citrónovej šťavy, 300 g filé, 1 čaj. lyžička oleja, 1 pol. lyžica kôpru, 150 bieleho jogurtu, 2 pol. lyžice petržlenovej vňate.

Postup
Kapustu nakrájame na rezance a mrkvu na jemno. Všetko premiešame s citrónovou šťavou a necháme asi pol hodiny odpočívať. Filé si rozkrojíme na dve časti a opečieme ho na oleji. Po otočení, posypeme kôprom a petržlenovou vňaťou. Do kapusty a mrkvou primiešame jogurt. Podávame na tanieri opečené filé a šalát. Na pitie podávame pomarančový džús.

 

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...

Pridaj komentár