Denné menu č.90

0

Raňajky

 

„Páli chlebík“

Potrebujeme
100 g na jemno nastrúhaného syra, 1 cibuľa, 2 vajíčka, soľ, mleté čierne korenie, 6 krajcov staršieho chleba.

Postup
Syr vymiešame so soľou a na drobno nakrájanou cibuľou. Primiešame do biela vyšľahané vajíčka. Chlieb namočíme z jednej strany do zmesi a potom opečieme z oboch strán na rozpálenom oleji. Podávame poliate kečupom.

 

Obed

 

Pórová polievka a morčacie s ryžou.

Potrebujeme
Na polievku: 3 kusy póru, 1 kg zemiakov, maslo, bujón (alebo vývar), trojuholníkový syr, suchý na kocky opražený chlieb.
Na mäso: 600 g morčacích pŕs, 1 cibuľa, 4 strúčiky cesnaku, 200 g hlivy, soľ, mleté biele korenie.

Postup
Polievka: Pokrájame pór,podusíme na masle a pridáme zemiaky. Zalejeme vodou asi tak 1 liter a pridame bujon 2-3 kocky alebo vegetu, alebo zalejeme vývarom. Uvaríme do mäkka a potom rozmixujeme. Ručne vmiešame syr (pokrájaný na menšie časti)a prisypeme opražený chlieb.
Mäso: Mäso nakrájame na rezance. Premiešame ho so soľou a korením. Orestujeme na panvici spolu s na kolieska nakrájanou cibuľou. Pridáme nakrájanú hlivu. Podlejeme asi 1 dl vody a necháme dusiť pod pokrievkou asi pol hodiny. Podávame s ryžou.

 

Večera

 

Lievance z ovsených vločiek

Potrebujeme
160 g ovsených vločiek, 400 ml vlažného mlieka, 150 g práškového cukru, 2 vajíčka, 3 na hrubo nastrúhané jablká, 140 g polohrubej múky, olej.

Postup
Vločky necháme asi 20 minút napučať v mlieku. Primiešame ostatné suroviny. Na oleji potom opekáme z oboch strán. Podávame so šľahačkou.

 

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...

Pridaj komentár