Mamy žiadali mlieko bez palmového oleja. Uspeli u značky SUNAR

Monika Vandáková 12

Téma používania palmového oleja je v našich zemepisných šírkach často diskutovaná z ekologického hľadiska. No palmový olej je dôležitým zdrojom kyseliny palmitovej, ktorá je významnou zložkou materského mlieka a tak má nezastupiteľnú úlohu aj v náhradnej mliečnej výžive. Jej zdrojom je však aj mliečny tuk. A tak palmový olej už v SUNARe nenájdete.

„Tak ako v iných odboroch, tak i v oblasti dojčenskej a detskej výživy sa vývoj nezastavil, a aj my sa snažíme držať krok s novými výživovými odporúčaniami a súčasne spĺňať meniace sa požiadavky legislatívy. Pri vývoji sú pre nás nemenej dôležité požiadavky našich spotrebiteľov.“ – hovorí Petra Bolfíková, Senior Category Manager značky Sunar.

Z dojčenských mliek ste odstránili palmový olej. Spôsobilo to v receptúrach nejaký problém?

Sunar, ako jeden z mála výrobkov dojčenskej výživy, odjakživa podľa vzoru materského mlieka obsahoval mliečny tuk.  To mu dáva jedinečné a charakteristické chuťové vlastnosti – lahodnú mliečnu chuť, ktorú ocenili, a i naďalej oceňujú už generácie bábätiek a ich rodičov. Táto superingrediencia je v novej receptúre nielen zachovaná, ale pri niektorých dojčenských mliekach je obsah mliečneho tuku dokonca ešte navýšený. 

Vďaka tomu bolo možné vyhovieť požiadavkám spotrebiteľov a odstrániť zo všetkých receptúr mliek pre zdravé deti palmový olej.

Aký je význam mliečneho tuku v mliečnej výžive?

Podobne ako v materskom mlieku, obsahuje mliečny tuk lipoproteínovú membránu (MFGM). Je zaujímavá tým, že obsahuje viac ako 190 bioaktívnych látok, čo isto ocení spokojné bruško každého bábätka, ktoré dostáva mliečnu výživu Sunar. Mliečny tuk je aj bohatým zdrojom energie. Poskytuje viac ako 50 % denného energetického príjmu dieťatka a prispieva taktiež k lepšej vstrebateľnosti vitamínov rozpustných v tukoch A, D, E a K.

Z čoho sa SUNAR vyrába?

Hlavnou surovinou pre výrobu vysoko kvalitnej dojčenskej výživy Sunar je čerstvé kravské mlieko a smotana zo Švédska. Mlieko je získavané od kráv, ktoré sa pasú na zelených pastvinách v panenskej prírode, ktorá patrí do 2 biosfér UNESCO.

Čerstvé kravské mlieko je ihneď spracovávané v novom modernom výrobnom závode, ktorý spĺňa najvyššie požiadavky kvality. Dlhodobá vzájomná spolupráca a každodenný úzky pracovný kontakt farmárov s výrobcom, ktorý pre výrobu používa kvalitné čerstvé mlieko s mliečnym tukom zaručuje nielen vysokú kvalitu, ale tiež lahodnú chuť novej receptúry Sunar s mliečnym tukom bez palmového oleja.

Nové výrobky sú teda bez palmového oleja a s vyšším obsahom mliečneho tuku. Rozoznáme nové a staršie produkty podľa balenia?  

„Vylepšujeme nielen receptúru, ale i dizajn obalov. Nový obal budete určite vedieť odlíšiť od toho starého. Logo Sunar i jeho farby sa zmenili len mierne, avšak grafika obalu prešla výraznou zmenou.“

Ešte niečo EKO? 

V rámci inovácie bola s ohľadom na šetrný prístup k prírode snaha zachovať i maximálnu recyklovateľnosť obalov, preto je Sunar aj naďalej k dispozícii v ľahko recyklovateľnom papierovom obale, v ktorom sú umiestnené 2 vrecká pre maximálne zachovanie čerstvosti mliečneho prášku. – informuje Petra Bolfíková, Senior Category Manager značky Sunar.

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (4 hlasov, priemerne: 4,00 z 5)
Loading...
Author image

Monika Vandáková

Som skeptik, melancholik a kritik. Prežila som v tomto duchu aj svoje detstvo a dospievanie, a ani teraz v postavení matky ma to neprešlo. Pochádzam z Košíc a mám dve malé deti. Rada píšem o veciach, témach a problémoch, ktoré sa ma osobne týkajú.

články autora...

Komentáre k článku

Pridaj komentár