Obilninové kaše: Pohánková (5)

Fotoblog Jany Babjak Veselskej 0

Kaše sú zvyčajne tretím jedlom, ktoré deťom zaraďujeme do stravy. Na začiatok sú vhodné kaše bezlepkové: ryžová, kukuričná alebo pohánková. 

Neskôr môžete pridať kašu z ovsených alebo pšeničných vločiek, prípadne krupičnú – veľmi riedku kašu.

V dnešnom dieli nášho fotoseriálu si ukážeme postup pri príprave pohánkovej obilninovej kaše.

Obilninová kaša – pohánková: postup

Príkrmy, pohánková kaša

Pohánková kaša recept

Potrebujeme:

2 polievkové lyžice pohánky,

3 dcl studenej vody,

ovocné pyré na dochutenie (jablko/hruška/banán/marhuľa/broskyňa)

recept pohankova kasa

Príprava pohánkovej kaše

Pohánku varte asi 20 minút – dve polievkové lyžice zalejte asi 3 dcl vody.

Po uvarení zlejte prebytočnú vodu, rozmixujte ponorným mixérom – môžete pridať vodu, v ktorej ste pohánku varili, aby kaša nebola príliš hustá.

Pohánková kaša
Shutterstock

Ako podávať pohánkovú kašu

Pridajte ovocné pyré podľa chuti.

Vymixujte na hladkú kašu.

Pohánková kaša pre deti

Dobrú chuť!

Objektívom fotografky Jany Babjak Veselskej.

 

 

Dokopy autorka 7 fotoreceptov: Ako na prvé príkrmy. S obrázkovým návodom krok za krokom, veríme že vám náš fotoseriál túto novú bábätkovskú životnú etapu uľahčí.

»»»»» Prečítajte si aj: Pšeno. Recepty nielen pre deti.

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (12 hlasov, priemerne: 3,83 z 5)
Loading...

Pridaj komentár