25. marec – Deň počatého dieťaťa

Tlačová správa, Fórum života 0
Embryo

V poradí už 5. ročník kampane 25. marec – Deň počatého dieťaťa pripravuje občianske združenie Fórum života. Pravidelnou celoslovenskou kampaňou mimovládnych organizácií sústredených vo Fóre života chce združenie šíriť úctu ku každému počatému ešte nenarodenému dieťaťu a poukázať na potrebu chrániť ľudský život od počatia.

Kampaň Deň počatého dieťaťa je možné podporiť nosením bielej stužky na odeve, najmä v týždni, v ktorom je 25. marec. Biela stužka je symbolom rešpektovania práva na život od počatia. Ten, kto si pripne a bude nosiť bielu stužku, dá najavo, že je za ochranu počatého ľuského života, zároveň je to aj príležitosť vysvetliť svojmu okoliu postoj k ochrane nenarodených detí.

Heslom tohtoročnej kampane bude „Nechať žiť je správna voľba“. Informačnou kampaňou chceme poukázať na motívy rozhodovania o živote či smrti počatého dieťaťa. Relevantná, pri rozhodovaní sa o osude počatého ľudského života, totiž nie je otázka možnosti voľby. Dôležité je vedieť, ktorá z možností je správna. V stánkoch, ktoré budú na bratislavskom SNP, ale aj v Trenčíne, Žiline a Poprade, bude k dispozícii aj odborná literatúra, budeme rozdávať informačné letáky a biele stužky.

Dňu počatého dieťaťa sa bude venovať aj špeciálne číslo časopisu Spravodajca o. z. Fórum života. Informácie o kampani a ďalších aktivitách Fóra života bude možné získať aj na webovej stránke združenia www.forumzivota.sk.

O podporu ochrany ľudského života od počatia sme požiadali aj Konferenciu biskupov Slovenska. Aj na základe jej odporúčania bude možné sa v týždni, v ktorom je 25. marec, t.j. vo Veľkom týždni, modliť sa krížovú cestu za záchranu nenarodených detí, ich rodičov a vykonávateľov umelých potratov. O kampani a vyhlásení Dňa počatého dieťaťa budeme listom informovať aj Sv. Otca.

Fórum života pripravuje aj slávnostnú tlačovú konferenciu, na ktorej chce vyhlásiť Deň počatého dieťaťa.

V rámci kampane Fórum života, v spolupráci s členskou organizáciou Áno pre život, pripravuje medzinárodnú konferenciu „Vyber si život“, ktorá sa uskutoční 2. – 3. apríla 2005 v Rajeckých Tepliciach. Na už siedmom ročníku konferencie, ktorá sa bude takisto niesť pod heslom „Nechať žiť je správna voľba“, vystúpia renomovaní odborníci zo Slovenska, Švajčiarska, Chorvátska a Poľska.

Kampaň 25. marec – Deň počatého dieťaťa, bude ukončená Modlitbovým pochodom za život v Bratislave dňa 9.4.2005, ktorý začne svätou omšou vo františkánskom kostole v Bratislave o 14.30 hodine, po skončení ktorej pôjde ku Modrému kostolíku, kde sa nachádza Pamätník nenarodeným.

Cieľom kampane 25. marec – Deň počatého dieťaťa, je poukázať na potrebu ochrany počatého ľudského života ako jednu z najdôležitejších priorít spoločnosti, ako aj ukázať, že v dnešnom svete, ktorý útočí na ľudský život a prisvojuje si právo rozhodovať o ňom, existujú hnutia, združenia a zástancovia kultúry života chápajúce ľudský život ako prvoradú hodnotu.

viac na www.forumzivota.sk

 

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...

Pridaj komentár