Europe 4 Family – v Bratislave

Katarína Michalčíková 0
E4Fbaner

Možnosť pre bratislavčanov pripojiť sa k cyklistom na začiatku Bratislavy


Táto veľká cyklistická akcia sa koná v druhej polovici augusta 2004. Trasy prechádzajú 14 krajinami Európy. Jedna z cyklistických trás – Dunajská trasa – vedie aj cez Slovensko 21. až 23. 8. 2004 (hraničný prechod Medveďov – Dunajská Streda, Dunajská Streda – Bratislava). Slovenská časť sa zakončí 22. 8. 2004 podvečerným happeningom v Bratislave. 23. 8. 2004 sa pokračuje do Viedne. Pripojiť sa dá na ktoromkoľvek úseku na akokoľvek dlhý úsek alebo až do cieľa. Špeciálne bratislavčania sa ešte môžu pripojiť k pelotónu 22. 8. o 15,00 na parkovisku pri Baumaxe na Lieskovskej ceste. Odtiaľ celá cyklistická skupina pôjde priamo na Primaciálne námestie. Počas celej cesty sa budú vo všetkých krajinách, cez ktoré vedú trasy, konať rôzne kultúrne a spoločenské podujatia.

 

Akcia na Primaciálnom námestí


Na Primaciálne námestie cyklisti dorazia 22. 8. 2004 o 16,00. Príhovor bude mať slečna Gudrum Lung, predsedníčka Európskej aliancie mládeže, Brusel. Hudobnými hosťami happeningu budú Zuzana Smatanová, populárna hudobná rodina Jendruchovci a mladá rocková kapela z Trenčína Puls. Záštitu nad slovenským úsekom E4F prevzali Anna Záborská, poslankyňa Európskeho parlamentu a Andrej Ďurkovský, primátor Bratislavy.

 

Výstava fotografií v Zichyho paláci


Súčasťou podujatia E4F bude otvorenie výstavy fotografií z Materských centier z celého Slovenska. Začne sa 22. 8. o 17,00 v Zichyho paláci; bude teda prebiehať paralelne s akciou na námestí. Na vernisáž prídu mamičky s deťmi zo všetkých bratislavských materských centier. Známy moderátor Štefan Bučko bude recitovať básne od Milana Rúfusa. Profesionálni divadelníci zahrajú divadlo, do ktorého budú aktívne zapájať zúčastnené deti. Zahanbiť sa nedajú ani samotné deti, ktoré si s mamičkami pripravili do programu scénky. Výstava bude návštevníkom k dispozícii do štvrtku 26. 8. 2004.

Zápis do Guinessovej knihy rekordov


Akcia E4F má aj jednu vysokú ambíciu – dosiahnuť zápis do Guinessovej knihy rekordov. Europe for Family totiž spojí približne 2000 mladých ľudí z celej Európy, ktorí spolu najazdia okolo 9 000 km pri príležitosti oslavy rodiny.

Čo bude v Bruseli?


9. 9. – 11. 9. 2004 sa bude v Bruseli konať záverečné stretnutie účastníkov zo všetkých štátov. Súčasťou programu bude seminár s prezentáciou významných rečníkov v druhej najväčšej sále Európskeho parlamentu. Na tomto seminári mladí predstavia Chartu najvyšším predstaviteľom Európskej Únie. Okrem seminára bude prebiehať hudobný a umelecký festival a výstava národných symbolov prinesených účastníkmi.

Pretože na rodine záleží


Podujatie Europe4Family oslavuje hodnotu rodiny, zvyšuje povedomie o jej dôležitosti a umožňuje rozvinúť diskusiu o tom, ako možno posilniť rodinu v danom kultúrnom a spoločenskom prostredí.

Ďalšie informácie nájdete na www.Europe4Family.net

Katarína Michalčíková, hovorkyňa E4F

0908 796 212

 

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...

Pridaj komentár