Futbalista Lionel Messi venuje prvé narodeniny svojho syna najviac ohrozeným deťom sveta

Tomáš Turčan, TS 4
Leo Messi so synom. Autor: ©UNICEF.

TLAČOVÁ SPRÁVA, Bratislava / Buenos Aires

Prvý syn svetoznámeho futbalistu Lionela Messiho oslavuje v sobotu 2. novembra svoje prvé narodeniny. Jeden z najlepších hráčov planéty sa ako vyslanec dobrej vôle UNICEF rozhodol spustiť kampaň, ktorej cieľom je pomáhať ohrozeným deťom v chudobných krajinách prežiť a v zdraví rásť.

Leo Messi pozýva priateľov a fanúšikov na celom svete, aby s ním prostredníctvom stránky www.unicef.org/messithiago oslávili narodeniny syna Thiaga.

Leo si pri príležitosti osláv prvého roku života svojho syna dal záväzok pomôcť deťom na celom svete. Chce, aby tak ako jeho syn, mali aj ostatné deti prístup k pitnej vode a výžive, boli chránené proti chorobám, ktorým sa dá predchádzať, a mohli chodiť do školy.

Hrdý otec pri tejto príležitosti povedal: „Minulý rok v novembri som dostal najkrajší darček. Narodil sa nám Thiago. Pomôžte mi na jeho prvé narodeniny pomáhať všetkým chlapcom a dievčatám, aby mali rovnaké šance žiť, rásť a rozvíjať sa.“

Úmrtnosti detí možno predchádzať

Napriek tomu, že sa od roku 1990 aj vďaka pomoci organizácie UNICEF podarilo znížiť detskú úmrtnosť z 12 miliónov na 6,6 milióna v roku 2012, stále zomiera každý deň až 18 000 detí mladších ako 5 rokov na choroby, ktorým sa dá predchádzať.

Kapitán národného tímu Argentíny verí, že najlepšie, čo môžete pre svoje dieťa urobiť, je pomáhať šíriť správu o problémoch, ktoré musia deti v niektorých častiach sveta prekonať, aby sa mohli dožiť svojich prvých narodenín.

UNICEF pri tejto príležitosti vytvoril webovú aplikáciu s názvom „Leo Messi a Thiago oslavujú život“ (www.unicef.org/messithiago), ktorá je sprístupnená do 4. novembra. Ľudia sa na tejto stránke môžu pripojiť k jeho snahe a šíriť správu ďalej prostredníctvom sociálnych sietí. Najviac aktívni návštevníci môžu vyhrať podpísané kopačky či dres.

V prípade záujmu o bližšie informácie sa môžete s dôverou obrátiť na kanceláriu UNICEF Slovensko:

Tomáš Turčan, komunikačný manažér, media@unicef.sk, 0903 434 484, 02-5292-5919, sekretariát: 02-5296-5082

* * *

Detský fond UNICEF je financovaný z čisto dobrovoľných príspevkov a jeho poslaním je konkrétna a efektívna pomoc najviac ohrozeným a najzraniteľnejším deťom kdekoľvek vo svete.

Zaisťujeme zdravie a výživu detí, preventívne programy, núdzové dodávky liekov, vakcíny do rozvojových krajín, pitnú vodu, sanitáciu, základné vzdelanie, ochranu detí pred násilím, vykorisťovaním a AIDS. Propagujeme a ochraňujeme práva detí na celom svete, dohliadame na ich dodržiavanie v zmysle Dohovoru o právach dieťaťa a pomáhame deťom v núdzi prežiť a rozvíjať sa, od raného detstva cez obdobie dospievania.

Detský fond UNICEF bol založený v roku 1946 a dnes pomáha deťom v núdzi vo viac ako 190 krajinách a teritóriách sveta. Formálne patrí medzi agentúry OSN, ale nie je financovaný z fondov OSN, ani nemá pridelenú pevnú rozpočtovú položku zo štátneho rozpočtu. UNICEF je financovaný z čisto dobrovoľných príspevkov jednotlivcov a firiem a globálne až 93% používa priamo na programy pomoci deťom, 4% tvoria administratívne a 3% programové náklady.

Slovenský výbor pre UNICEF je autonómnou slovenskou mimovládnou organizáciou, ktorá je s Detským fondom UNICEF spojená akreditačnou dohodou. Našim poslaním je zbierať financie pre Detský fond UNICEF na pomoc deťom v núdzi. Usilujeme tiež o implementáciu Dohovoru o právach dieťaťa na Slovensku – advokačnou činnosťou, iniciatívou Baby Friendly Hospital, projektom Linka detskej istoty a školskými vzdelávacími programami. www.unicef.sk / www.priateliadeti.sk

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (1 hlasov, priemerne: 5,00 z 5)
Loading...

Komentáre k článku

  1. Máš zaujímavé asociácie , mimochodom ten ofis pri plote je čo , Váš pes ? Zaujímavé meno smile

    Ale k veci – Zdenka,nie som proti pomoci deťom ale štve ma reklama na UNICEF, to bol aj môj odkaz redakcii.Prečo som vysvetlil, možno spesnenie ešte k tej Ghannamovej -nebola už vtedy šefredaktorkou Slovenky, ale to zlyhanie tej organizacie bolo skutočné a som rád, že na to poukazala a nebála sa pomenovať veci pravým menom – prave preto, že videla trpiacich naokolo.

    http://www.sancaoz.sk/sites/default/files/sanca_0803.pdf

    Pozri str 8-9

    1. To mi pripomina vcerajsiu debatu s priatelmi. Nacala som temu, ako pomoct tym 2. Bezdomovcom co spavaju vedla nasho ofisu pri plote. Debata bola rychlo ukoncena konstatovaniami, ze oni moznosti maju len ich nevyuzivaju… Do autu. Takze preto, ze ma niekto skusenost s “ nehodnym“ bezdomovcom, ktory darcu len vyuzil… Znamena to, ze tento postoj zgeneralizujeme a nebudeme si ludi trpiacich okolo?

Pridaj komentár