Ihrisko na Adámiho ulici v Karlovej Vsi má nový šat.

ts 0

Deti  v Karlovej  Vsi mali k dispozícii ihrisko na Adámiho ulici už niekoľko desaťročí. Na ihrisku sa vystriedalo už niekoľko generácií detí a mnohé z nich sa sem už vracajú ako rodičia so svojimi ratolesťami. Ihrisko ukryté medzi stromami bolo aj napriek tomu, že  niektoré prvky mali aj 30 rokov, neustále plné detí a ich rodičov. Občianske združenie Osmijanko, prostredníctvom svojho projektu revitalizácie detských ihrísk, si vybralo práve toto detské ihrisko, aby mu dalo nový šat. 

Z vlastných prostriedkov získaných od sponzorov, ktorým záleží   v akom prostredí sa deti hrajú v spolupráci s Mestskou časťou Kralova Ves sa rozhodli dať ihrisku nový šat. Na základe projektu od  dodávateľa a s prihliadnutím na požiadavky rodičov a detí  na pôvodnom ihrisku pribudli úplne nové prvky a zopár starých, ktoré už nemohli slúžiť deťom pri zachovaní bezpečnosti bolo vymenených, alebo zrekonštruovaných. Takto na ihrisku pribudlo 12 hracích prvkov pre deti rôznych vekových skupín, so zámerom poskytnúť na ihrisku možnosť zahrať sa malým i väčším deťom. Niektoré hracie prvky boli doplnené o nové časti ( hojdačky) a pôvodné hracie prvky boli premaľované. Mestská časť prispela vyasfaltovaní plochy na basketbalové ihrisko a premaľovaním pôvodných prvkov, ktoré tak aj naďalej môžu slúžiť deťom. Nový kolotoč, hrad, lezecký kameň, pingpongový stôl, hojdacie hniezdo či mlynček do piesku a v neposlednom rade obľúbená lanovka, či nové bránky na futbal  a basketbalový kôš určite potešia ako najmenších tak aj väčšie deti a dúfame aj ich rodičov, ktorí na ihrisku môžu stráviť príjemné chvíle.

Realizácia projektu sa stretla s kladnou odozvou v mestskej časti Karlova Ves, kde by sme radi vyzdvihli výbornú spoluprácu a podporu zo strany pani starostky Ing. Ivety Hanulíkovej a Mgr.Haliny Trubínyiovej vedúcej referátu ekológie a zelene, s ktorou sme jednotlivé kroky koordinovali.

„Aj keď realizácia ihriska nebola jednoduchá a nie možno všetkým sme vyhoveli na 100%, verím, že aj napriek tomu sa ihrisko bude tešiť obľube a myslím, že aj množstvo detí na ihrisku hovorí o tom, že tento nápad nebol zlou myšlienkou,“ povedala riaditeľka združenia Osmijanko Mgr.Jana Pecsérke Kubranská

 

Občianske združenie Osmijanko pôsobí od júla 2005 s cieľom humanizovať  a revitalizovať prostredie zdravotníckych zariadení a detských ihrísk (viac na www.osmijanko.sk). 

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (3 hlasov, priemerne: 5,00 z 5)
Loading...

Pridaj komentár