NAJdiskutovanejšie články roku 2013 na babetko.sk

kika/redakcia 0

Vždy je o čom na tom našom virtuálnom rodičovskom pieskovisku.

Dovolili sme si azda viac, ako by sme si vedeli povedať do očí. Alebo len naše prsty boli horúcejšie ako naše hlavy.

V roku 2013 sme nediskutovali najviac o očkovaní, ako tomu bolo minulý rok, ani sme „nedojčili proti svojej vôli“ ako predvlani.

Najdiskutovanejšou či najdiskutabilnejšou bola výmena názorov medzi rodičmi a škôlkovými učiteľkami, ktorú vyvolala naliehavá otázka mamičky Martiny: Prečo musia v škôlke spať?

1. a 2. miesto: Učiteľky vs. rodičia

S rovnakým počtom diskusných príspevkov sa stali najdiskutovanejšími v roku 2013 dve veľmi emotívne reakcie učiteliek. Získali svorne prvé miesto:

Škôlka nie je úschovňa na deti

autor: Učiteľka Andrejka

Školka nie je úschovňa, je to školské zariadenie, kde majú deti svoj režim, ktorý by mali mať aj doma, čo sa nestáva, priznajte si to, drahé mamičky. A že si učiteľky potrebujú oddýchnuť??? Cez spánok??? A kto píše plány, šije na vystúpenia, robí nástenky, papierovačky, a podobne? Otvorte, prosím, oči a neútočte na nás…

 

Tak debilní rodičia ako teraz tu ešte neboli

autor: Učiteľka Marta

Milí moji, som učiteľka v materskej škole už 26 rokov, mam vysokú školu, Mgr. a 1. atestačnú skušku. A môžem vám povedať, že takých debilných rodičov, ako sú v dnešnej dobe, som este nezažila. Učím 5-6 ročné deti, ktoré nemusia spať. Máme 30 minutový oddych na lehátkach, bez prezliekania do pyžama, pozeráme občas rozprávky, čítame si, riešime sudoku a pod…

3. Naštvali nás veci z vládnej kuchyne

Reagovali sme aj na veci verejné, ktoré sa nás súkromne týkajú. Dva z prvej päťky najdiskutovanejších článkov sa týkali zmien, ktoré na nás chystali na ministerstvách.

Najprv to boli plánované zmeny v oblasti rodičovských dávok, ktoré sa mali odvíjať od výšky príjmu rodiča. Po veľkom kriku rodičov zostalo na ministerstve financií ticho.

Ďalšou nevydarenou epizódou bol návrh ministerstva práce, aby pracujúce mamičky nemali nárok na rodičovský príspevok. Aj v tomto prípade sa oplatilo nemlčať!

Bohatý, chudobný rodič, zoberme dávky všetkým

autor: Kika/ redakcia

Luxus plošných dávok končí, vyjadril sa Peter Kažimír, z Božej vôle financmajster. Spolu s ďalšími hlavami pomazanými teraz ťarcha úvah tlačí ich krčné chrbtice k zemi. Reflektujúc na jánošíkovskú tradíciu, mučia sa otázkami, ktorí bohatí sú tak bohatí, že si nevšimnú, keď im v mešci nezahŕkajú každý mesiac omrvinky, prídavky na deti čo to oficiálne volajú.

4. miesto: Nebolo by im v škôlke lepšie?

autor: Gabika

A tak mi napadlo, či je vlastne dobre, že sú moje deti celé dni len so mnou, že som ich nedala do škôlky. Veď im vlastne nerobím nejako zvlášť ohurujúci program.
Sem tam si spásonosne poviem, poďme kresliť, deti, keď už nám to vonku prší… Maťko drží ceruzku ako kladivo, Kubko  ich akurát tak o zem hádže, nevydržíme „kresliť“ ani 5 minút. 

5. miesto: Ministerstvo práce vyriešilo dilemu: pracovať popri dieťati sa nemá

autor: Kika/ redakcia

Ak chce rodič pracovať, môže ísť do práce, ale nebude mať nárok na rodičovský príspevok. Zárobkovo činný rodič si má požiadať o príspevok na starostlivosť o dieťa. Ak chce byť doma, má sa plne starať o dieťa, podľa štátneho tajomníka MPSVaR SR Buriana to nie je „hra,“ matka si matka rozmyslieť, či chce pracovať alebo sa starať o dieťa.

Najdiskutovanejšie

Pozrite si tiež rebríček najdiskutovanejších článkov za rok 2012 a rok 2011:

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (1 hlasov, priemerne: 5,00 z 5)
Loading...

Pridaj komentár