Nová rozprávková kniha od top 5 slovenských autorov

TS 1

Päť popredných slovenských spisovateľov sa stretlo v jednej rozprávkovej knihe, aby spoločnými silami pomohli rodičom deti učiť, ako zaobchádzať s peniazmi. Rozprávkami prispeli Daniel Hevier, Braňo Jobus, Michal Hvorecký, Hana Lasicová a Tamara Šimončíková Heribanová.

O Pejkovi a jeho nevšedných priateľoch.

Tak sa volá nová rozprávková kniha, ktorá vyšla z pera piatich obľúbených slovenských spisovateľov. Každý z autorov prispel jednou alebo dvoma rozprávkami, pričom všetky spája jeden a ten istý motív – peniaze.

Účelom knihy je pomôcť rodičom vychovávať deti k zodpovednému narábaniu s nimi. Kniha aj nesie podnázov O hrdinoch, ktorí si na svoje sny nasporili, čo je príznačné. Príbehy totiž pútavou a nevšednou formou učia deti, že ak si aj sporia po malých čiastkach, môžu si nasporiť veľkú sumu a kúpiť si za ňu niečo veľké, po čom budú veľmi túžiť. Na svoje si tak prídu nielen deti, ale aj rodičia, ktorým sa tak dostane pomoc v oblasti, s ktorou si často nevieme dať rady.

Okrem pestrosti príbehov, autorských štýlov a jazyka je kniha pestrá aj na ilustrácie. Tie totiž pripravili talentovaní študenti VŠVU, ktorých bolo päť. Jeden ilustrátor sa tak vždy zhostil tvorby jedného z autorov, čím rozprávky získavajú ešte viac na jedinečnosti.

Vznik knihy podporila Slovenská sporiteľňa, ktorá chce aj takouto formou poukázať na potrebu vzdelávania detí v oblasti finančnej gramotnosti a zodpovednosti. Zároveň chce poukázať aj na to, že na finančnú budúcnosť svojich detí by mali myslieť aj rodičia. Z jej údajov totiž napríklad vyplýva, že svojim deťom sporí približne iba štvrtina rodičov.

Podobne, ako znie posolstvo pre deti, znie aj posolstvo pre rodičov, a teda, že aj sporenie po malých čiastkach vedie k väčšej nasporenej sume. Tá môže byť pri osamostatňovaní sa dieťaťa kľúčová, či už ju využije na investíciu do vlastnej nehnuteľnosti, na štúdium, na svadbu… Práve z tohto dôvodu možno exkluzívnu rozprávkovú knihu získať výhradne pri založení detskej vkladnej knižky v Slovenskej sporiteľni.

TIP REDAKCIE:

Teraz máte jedinečnú možnosť vyhrať túto krásne ilustrovanú knihu aj vďaka súťaži na našej stránke. Stačí, ak do 10. 10. 2015 odpoviete na nasledujúcu otázku:

Ako sa volá hlavný hrdina rozprávky, ktorú si môžete zadarmo stiahnuť na www.rozpravkovabuducnost.sk?

Súťažte TU »»»

 

 

 

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (1 hlasov, priemerne: 5,00 z 5)
Loading...

Komentáre k článku

  1. Váš Ja som chcela túto knihu pod vianočný stromček pre vnučku a vôbec som ju nezohnala ani v sporitelni už nebola akcia na zriadenie šetrenia pre deti tak Vás prosím , kde sa dá kniha kúpiť. Ďakujem

Pridaj komentár