Petra Polnišová o novom večerníčku: „Smiala som sa na každej časti“

redakcia 0

„Sú veselí, hraví aj edukatívni. Som šťastná, že som na tomto animovanom seriáli mohla spolupracovať, strašne ma to bavilo,“ hovorí herečka Petra Polnišová o novom večerníčku DROBCI, ktorý uvidia slovenskí diváci už počas vianočných prázdnin na Dvojke RTVS.

Petra prepožičala hlas obom hrdinom seriálu – nezbedníkovi Benovi aj mudrlantovi Tomovi.

Seriál DROBCI o dvoch bratoch a ich dobrodružstvách vyrobila spoločnosť objectif v koprodukcii s RTVS a štúdiom plaftik s finančnou podporou Audiovizuálneho fondu.

Dušou celého projektu je režisérka a animátorka Vanda Raýmanová. S Petrou Polnišovou spolupracovala už na animovanom filme Kto je tam?, ktorý zabodoval aj v zahraničí.

“Celý štáb tohto filmu sa podieľal aj na výrobe Drobcov, takže s Peťou som počítala od začiatku. Nikoho lepšieho sme si ani vybrať nemohli,” pochvaľuje si Vanda spoluprácu v súčasnosti s jednou z najvyťaženejších slovenských herečiek.

Bola to fuška

Petra priznáva, že práca na DROBCOCH bola nesmierne náročná. “Bola to riadna fuška. Čo sa týka dabingovo-zvukovej práce, nič ťažšie som asi nerobila. Hlasy som totiž nahovorila ešte v čase, keď seriál ešte nebol nakreslený,” hovorí Petra.

“Ťažké bolo aj to, že som nahovorila obidve postavy, musela som sa na ne dobre nastaviť.”

Aj napriek náročnej úlohe sa dnes Petra smeje nad tým, ako ju Vanda na záver každého pracovného dňa poprosila, aby nahovorila obidvomi hlasmi rôzne zvukomalebné slovíčka.

Detská schvaľovacia komisia

“Nahrala som hádam tisíc päťsto onomatopojí do hlasovej banky. Rôzne výkriky, slovíčka, zvuky, to bolo asi to najhoršie.”

Sama Petra má doma dvoch synov, šesťročného Simona a o dva roky mladšieho Félixa, ktorí boli pre ňu akousi schvaľovacou komisiou.

“Samozrejme, už videli všetky diely a nielenže ich odobrili, ale u nás doma patria k zlatému fondu. Predsa len, dvaja bratia – asi sa v seriáli našli.”

Úspešní Drobci

DROBCI medzičasom získali cenu pre najlepší TV seriál na Medzinárodnom festivale animovaných filmov Tofuzi v gruzínskom Batumi, slovenskí diváci ich budú môcť vidieť už čoskoro na Dvojke RTVS.

Prvý už na Štedrý večer a potom postupne každý deň ďalší zo siedmych dielov. „Som rada, že RTVS podporuje pôvodnú animovanú tvorbu, lebo tu máme naozaj kvalitných tvorcov,“ dodáva Petra Polnišová. „Verím, že diváci sa zabavia, ja som sa smiala na každom dieli.“

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (1 hlasov, priemerne: 1,00 z 5)
Loading...

Pridaj komentár