Pôrodnica v Štiavnici môže pokračovať v činnosti :-)

SITA 5

BRATISLAVA 25. mája (SITA) – Gynekologicko-pôrodnícke oddelenie Mestskej nemocnice v Banskej Štiavnici môže pokračovať vo svojej činnosti. Ministerstvo zdravotníctva SR vyhovelo odvolaniu nemocnice a zrušilo rozhodnutie Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) o zrušení licencie. „Nemocnica v Banskej Štiavnici splnila podmienky potrebné pre poskytovanie starostlivosti o ženy v pôrodnici a o novorodencov,“ uviedol v utorok na tlačovej besede v Bratislave minister zdravotníctva Rudolf Zajac. Odvolal sa pritom na konštatovanie krajskej neonatologičky, že nemocnica je personálne zabezpečená a spĺňa všetky podmienky zákona o zdravotnej starostlivosti s tým, že chyby, ktoré boli dôvodom na odobratie licencie, odstránila.

Proti rozhodnutiu ministerstva nie je možné podať odvolanie, podľa ministra je však možné ho preskúmať súdnou cestou v prípade, ak by s ním niektorá z dotknutých strán mala problém.

Spor nemocnice v Banskej Štiavnici a BBSK podľa neho vyvolala kauza tzv. „čiernych duší“, keď nemocnica vykazovala zdravotnú starostlivosť neexistujúcim pacientkam. To však nerieši rezort zdravotníctva, ale Všeobecná zdravotná poisťovňa. Minister upozornil aj na správanie nemocnice, ktorá údajne prehovára pacientov, aby sa prehlásili do inej zdravotnej poisťovne.

O zrušení licencie pre gynekologicko-pôrodnícke oddelenie Mestskej nemocnice v Banskej Štiavnici rozhodol predseda BBSK Milan Marčok 23. marca s tým, že mala ukončiť svoju činnosť 29. marca. Keďže sa však nemocnica proti rozhodnutiu BBSK odvolala, povolil činnosť až do rozhodnutia rezortu zdravotníctva.

Zdroj: SITA

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...

Komentáre k článku

  1. Je to super, že niekto v tomto štáte nestratil súdnosť. Pôrodnica v BS je niečo úžasné čo v zahraničí je bežné no u nás ešte nenormálne. Osobne som tu rodila pred 3,5 rokmi dcérku a prístup personálu bol úplne iný ako ten, čo zažívali moje spolučakateľky v ZH alebo v Novej Bani. V žiadnej pôrodnici nie je možné, aby žena po cisárskom reze dostala dieťa ešte v ten deň, hoci je to úplne prirodzené. Kamoška rodila v ZH a dcérku dostala asi až na štvrtý deň. Prajem pôrodnici veľa klientok, krásnych detičiek a bezproblémový chod

  2. To je super. Tak to mozu byt mamicky cakatelky rady, ze si nemusia lamat hlavu kam pojdu. Aspon tie z blizkeho okolia. Ja som bola z daleka ale bola som tam velmi spokojna. A prajem to aj ostatnym maminam. A tiez prajem celemu personalu len to najlepsie.

  3. Skvele!
    Akurat som vcera rozmyslala, ze ako to cele s BS dopadlo. Som rada, ze to dopadlo takto ;o)

  4. Je to uzasna sprava pre nastavajuce mamicky a oteckov, ze ostrovcek zivota v BS moze nadalej fungovat! A uradnici BBSK, VsZP a NsP v ZH su tiez asi „velmi radi“.

Pridaj komentár