Spievankovo číta deťom

TS 0

V týchto dňoch prebieha podujatie Celé Slovensko číta deťom. Do aktivity sa zapojil aj súčasný fenomén detského sveta Spievankovo, ktorého predstavitelia Spievanka a Zahrajko navštívili na Deň detí kníhkupectvo v Bratislave.

Malým divákom nielen zaspievali, ale aj prečítali príbehy z pripravovaných knižiek, ktoré sa na pultoch kníhkupectiev objavia na jeseň tohto roka.

Na Deň detí sa obľúbené pesničky Spievankova nôtili aj v bratislavskom kníhkupectve na Poštovej, ktoré praskalo vo švíkoch. Deti boli zvedavé na hrdinov z obľúbených pesničiek: Zahrajka a Spievanku. Tí si pre svojich fanúšikov pripravili aj prekvapenie.

Na jeseň totiž vychádza vo vydavateľstve Fortuna Libri hneď päť kníh, štyri leporelá pre najmenších a kniha pre deti od 4 rokov, ktoré budú plné rozprávok z krajiny Spievankovo.

Niektoré z nich prečítali Spievanka a Zahrajko aj na predstavení. „Vystupovalo sa nám veľmi dobre, detičky boli úžasné. Som rada, že ich príbehy z pripravovaných kníh, ktoré sme im čítali, tak zaujali,“ hovorí predstaviteľka Spievanky, Mária Podhradská.

Podujatie sa uskutočnilo v rámci každoročnej aktivity Celé Slovensko číta deťom, na ktorou prevzal patronát prezident Slovenskej republiky Andrej Kiska.

„Dnešná doba je iná. Je totiž oveľa ľahšie vytiahnuť mobil z vrecka a mať okamžitú zábavu. A preto podujatie, ktoré dokáže deti vtiahnuť do príbehov v knižkách, vnímam ako správne a dobré. S našimi deťmi si doma tiež pravidelne čítame,“ povedala Mária Podhradská zo Spievankova.

www.fortunalibri.sk

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...

Pridaj komentár