Takmer miliónu detí v západnej Afrike hrozí smrť

ts 2

Hoci sa o tomto probléme v médiách nehovorí, krajiny západnej Afriky bojujú o holé prežite. Celý minulý rok tu vôbec nepršalo, vysychajú zdroje vody, chýba tráva pre dobytok a suchá pôda je neúrodná. Následkom je nedostatok jedla a vody, predražené plodiny na trhu a rastúci počet ťažko podvyživených detí.

 „Je to ten najhorší scenár, aký si dokážete predstaviť – minimálne jeden milión detí, ktoré sú buď novorodenci alebo deti v predškolskom veku. Všetky môžu prísť o život pre podvýživu. Smrť hrozí každému piatemu dieťaťu spomedzi tých, ktoré nemajú ani päť rokov,“ hovorí David Gressly, regionálny riaditeľ UNICEF pre západoafrické krajiny.

Terénni pracovníci UNICEF robia, čo je v ich silách, aby pomohli tým najbezbrannejším, ale bez podpory darcov je práca UNICEF veľmi limitovaná.

Prosím, prispejte na boj s podvýživou – č.ú. je 20219886 / 6500 (Poštová banka), variabilný symbol 12312

V tejto chvíli deti najviac potrebujú pitnú vodu, terapeutické mlieko, špeciálnu výživu v arašidovej paste a sušienky s vysokou nutričnou hodnotou.

Absolútnej katastrofe dokážeme zabrániť len spoločnými silami. Ďakujeme! 

Ak si želáte, aby sme Vás informovali o tom, čo sa v najbližších týždňoch a mesiacoch podarí zabezpečiť a ako UNICEF pomôže deťom, napíšte nám prosím na: emergency(at)unicef.sk 

Bližšie informácie o situácii v regióne

Pás krajín pod saharskou púšťou, nazývaný Sahel, je zónou, do ktorej sa po viac ako dvadsiatich rokoch vrátili extrémne suchá. Podľa OSN je v priamom ohrození života až 10 miliónov ľudí. V najbližších mesiacoch hrozí smrť pre podvýživu takmer miliónu detí vo veku do päť rokov. Pracovníci v teréne hovoria, že situácia sa rýchlo zhoršuje.
Najhoršie je na tom osem krajín – Čad, Burkina Faso, Mauritánia, Mali, Niger a sever Nigérie, Kamerunu a Senegalu. Situáciu zhoršuje migrácia utečencov z krajín z Afrického rohu a tých, ktorí sa snažia uniknúť ozbrojenému konfliktu v Mali.

Viac na www.unicef.sk/sahel 

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (Žiadne hodnotenia)
Loading...

Komentáre k článku

    1. Milan1, ved tu nejde o unicef, tu ide o problem. Ak vies pomoct inym sposobom, tak to urob. Pre mna je to velmi zavazna informacia, ktoru som sa dozvedela v tomto clanku,a realne uvazujem o pomoci pre tie deti. CI uz to bude prostrednictvom unicefu , alebo misionarov, ktory v tej oblasti pracuju, je uz dalsia vec…

Pridaj komentár