Veselé zúbky – rozprávky s pesničkami

PR 0

Milí zúbkoví priatelia,

po minuloročnej pesničke Veselé zúbky a Inštruktážnom zúbkovom videu sme pre vás pripravili päť veselozúbkových rozprávok s pesničkami – Zubožrút, Zubné kefky, Medzizubné kamarátky, Zdravá strava a Trvalé zúbky. Prostredníctvom nich sa chceme pokúsiť naučiť nielen deti, ale aj ich rodičov, ako sa o zúbky správne starať.

Ak si pozriete naše rozprávky a zaspievate si naše pesničky, budete vedieť ako na to a správnu techniku si veľmi ľahko osvojíte. Držíme vám palce a želáme veľa zábavy pri ich pozeraní!

Všetky informácie, ako aj pesničky nájdete na www.veselezubky.sk

Zubožrút

Zubožrút je zubný kaz, ktorý sa schováva v špinavých zúbkoch. Zo všetkého má najradšej zubný povlak, zvyšky jedál, sladkosti nalepené na zúbkoch a ideálne aj zapálené ďasno. V zúbkoch robí dieru a stavia si tak svoj dom, v ktorom chce potom bývať. A vôbec ho netrápi, že vtedy detičky zúbky veľmi bolia.

Viete deti, ako ho môžete zo zúbkov vyhnať? Nie? Tak si pustite našu rozprávku. V nej vám Robo Papp ukáže, čím a ako ho viete zo zúbkov vyhnať.

Zubné kefky

Žeby chyba v nadpise? Myslíte si, že zubná kefka je len jedna? Ešte nikdy ste nepočuli o jednozväzkovej kefke? Neviete, na čo slúži, ani to ako obe kefky správne používať? A viete aj to, že kefka vám vyčistí len tri strany zúbka z piatich?

Pozrite si rozprávku o zubých kefkách, kde vás Miro Jaroš naučí tú najlepšiu kefkovú techniku tak, aby ste mali dokonale vyčistené tri strany všetkých zúbkov.

Medzizubné kamarátky

Každý zúbok má päť strán. Zubná kefka nám však vyčistí len tri strany z nich. Sprava a zľava, v medzizubnom priestore, nám zúbky vyčistia len kamarátky zubná niť a medzizubné kefka. Každá z nich však čistí inú jeho časť, a preto nám zúbky dokážu dôkladne vyčistiť len spoločne. Zubná niť čistí spoje medzi zúbkami, pričom medzizubné kefky čistia miesto, kde sa zúbky spájajú spolu s ďasnom.

V rozprávke Medzizubné kamarátky vám Monika Haasová a Bystrík ukážu, prečo je ich použitie veľmi dôležité a ako obe tieto zúbkové pomôcky používať.

Zdravá strava

Sladkosti, keksíky, cukríky, koláčiky, sladké malinovky, presladený čaj – taký mlsný býva detský jazíček. Viete však, že toto je tá najlepšia potrava pre Zubožrúta?

Zuzka Haasová vás v rozprávke o zdravej strave naučí, čo vašim zúbkom škodí a čo im prospieva. A tiež prečo je čistá voda taká dôležitá.

Trvalé zúbky

Kefka, jednozväzková kefka, zubná niť, medzizubné kefky, jazyk, 32 zúbkov, každý päť strán, tri minúty … že v tom máte trošku chaos? Nevadí. V poslednej rozprávke dáme všetkému hlavu a pätu a naučíme vás správny postup každodenného čistenia zúbkov.

Hoci sa to všetko zdá zložité, a na správne čistenie treba viac pomôcok ako len jednu zubnú kefku, nacvičovaním a s pomocou svojich rodičov sa to určite postupne naučíte. Nezabudnite, že trvalé zúbky máte len jedny, iné vám už nikdy nenarastú. A záleží len a len na vás a vašich rodičoch, akú cestu si zvolíte. Či tú s krásnymi a zdravými zúbkami, alebo tú so Zubožrútom.

Držíme vám palce!

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (2 hlasov, priemerne: 4,50 z 5)
Loading...

Pridaj komentár