Z kočíka ukradli 6-mesačné bábätko

tlačová správa / 16.00 aktualizované 2

Medzinárodná výzva na pomoc v rámci cezhraničnej spolupráce liniek 116 000 – Hľadané deti

6-mesačné dievčatko, Magdaléna Wasniewska, bolo unesené z detského kočíka neznámou osobou v susednom Poľsku.

Stalo sa tak 24.januára 2012. Poľská strana najprv pátrala v Poľsku a cez víkend 28./29. januára požiadala o pomoc slovenskú stranu.  

Magdalénka má hnedé oči aj vlasy, výšku 60-70 cm a váhu 6-7 kg. V deň únosu mala oblečenú béžovú detskú súpravu, ružovú čiapku s bielym trojuholníkom a výšivkou slona, biele rukavičky a bolo zabalené v ružovej deke s medvedíkmi.

Čo si všímať/nahlásiť:

-napríklad ak vo Vašom okolí náhle pribudlo 6-mesačné dieťa

V prípade, že máte informácie, ktoré môžu pomôcť bábätko nájsť, volajte číslo 158 alebo 116 000 (hovor je bezplatný pri volaní z miestnych sietí – pevných aj mobilných).


Aktualizácia, 16.00 hod /redakcia

Všetko nasvedčuje tomu, že dieťa nebolo unesené, ale zomrelo v dôsledku nehody.

Súkromný detektív Krzysztof Rutkowski prišiel na políciu v meste Sosnowiec  po tom, ako sa mu matka priznala,  že spôsobila smrť dieťaťa . Naznačil, kde sa podľa ženy nachádza telo. Zadaná oblasť je miesto blízko Huta Buczek v Sosnowiec, kde sa celá tragédia odohrala.

Matka dievčatka, Catherine W. –  na videozázname opisuje, ako sa jej dieťatko vyšmyklo z deky a udrelo si hlavu o zem.  Pozrite si video.

Bábätko nejavilo žiadne známky života, tak sa matka v šoku a strachu rozhodola ukryť telo, a potom simulovať útok na seba a dieťa únoscom.  Až po viac ako týždni odhalil súkromný detektív , čo sa vlastne  naozaj stalo. 

Telo bábätka zatiaľ nenašli

Polícia vykonala už domovú prehliadku v mieste činu, aj v oblasti rieky Przemsza, ako uviedla matka. Na miesto priviedli i  cvičného psa na hladanie tiel. Telo dievčatka  zatial nenašli. 

Mohla pri schovaní tela napomáhať iná osoba?

V Poľsku už mnoho rokov neprišlo k únosu dieťaťa pre výkupné, alebo dieťa by bolo vyvážané z Poľska, a tak sa situácia zdala byť veľmi mimoriadna.

V súčasnej dobe sa vyšetruje, či  pri ukrývaní mŕtvoly pomáhala iná osoba. Policajný hovorca Mariusz Sokolowski oznámil,  že v priebehu vyšetrovania  našli niekoľko nepriamych dôkazov, ktoré  poukazujú  na aktivity i iného člena rodiny. Pripomenul, že  matka odmietla podstúpiť vyšetrenie  na detektore lži. 

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (3 hlasov, priemerne: 5,00 z 5)
Loading...

Komentáre k článku

Pridaj komentár