Recepty Lentilkové šarlotky Želmíra 11. septembra 2014 0 Aj k vám príde dnes na návštevu Janko s Marienkou? Alebo sa v hračkárskej kuchynke len tak hráte na oslavu? Zahrajte sa naozajstne. Tak napríklad… Pre 4 osoby : 1 vrecúško mletej želatíny 100ml vody 28 cukrárskych piškót 50 ml šťavy z jahodového kompótu alebo pretlačených jahod 100 g jahod 300g tučného tvarohu alebo mascarpone 200 ml smotany na šľahanie Na ozdobu : 4 lyžice šľahačky balenie Lentiliek stuha Príprava 40 minút Na osobu: cca 800kcal, 3340kJ Postup 1 ) Želatínu zalejte vodou a nechajte ju 10 minút napučať. Potom prilejte šťavu a vo vodnom kúpeli zmes rozpustite. Okrúhle formičky vyložte fóliou a po obvode postavte cukrárske piškóty, ktoré predtým z jednej strany zarovnáte. Touto stranou ich postavte k podložke. Piškóty oviažte dookola stuhou . 2 ) Jahody rozmiešajte s cukrom a všľahajte do tvarohu alebo mascarpone. Keď chladnúca želatína začne želírovať, vmiešajte k nej tvarohovú hmotu a šľahačku a všetko dôkladne premiešajte. Hmotou naplňte formičky a v chladničke ich nechajte tuhnúť aspoň 3 hodiny. Potom šarlotky opatrne vyberte z foriem a rozdeľte na tanieriky. Vršky ozdobte pusinkami šľahačky a lentilkami. Mňam! (1 hlasov, priemerne: 5,00 z 5)Loading... Pridaj komentár Zrušiť odpoveďMeno * Uložiť moje meno a e-mail v tomto prehliadači pre moje budúce komentáre.
Recepty Lentilkové šarlotky Želmíra 11. septembra 2014 0 Aj k vám príde dnes na návštevu Janko s Marienkou? Alebo sa v hračkárskej kuchynke len tak hráte na oslavu? Zahrajte sa naozajstne. Tak napríklad… Pre 4 osoby : 1 vrecúško mletej želatíny 100ml vody 28 cukrárskych piškót 50 ml šťavy z jahodového kompótu alebo pretlačených jahod 100 g jahod 300g tučného tvarohu alebo mascarpone 200 ml smotany na šľahanie Na ozdobu : 4 lyžice šľahačky balenie Lentiliek stuha Príprava 40 minút Na osobu: cca 800kcal, 3340kJ Postup 1 ) Želatínu zalejte vodou a nechajte ju 10 minút napučať. Potom prilejte šťavu a vo vodnom kúpeli zmes rozpustite. Okrúhle formičky vyložte fóliou a po obvode postavte cukrárske piškóty, ktoré predtým z jednej strany zarovnáte. Touto stranou ich postavte k podložke. Piškóty oviažte dookola stuhou . 2 ) Jahody rozmiešajte s cukrom a všľahajte do tvarohu alebo mascarpone. Keď chladnúca želatína začne želírovať, vmiešajte k nej tvarohovú hmotu a šľahačku a všetko dôkladne premiešajte. Hmotou naplňte formičky a v chladničke ich nechajte tuhnúť aspoň 3 hodiny. Potom šarlotky opatrne vyberte z foriem a rozdeľte na tanieriky. Vršky ozdobte pusinkami šľahačky a lentilkami. Mňam! (1 hlasov, priemerne: 5,00 z 5)Loading...