Lentilkové šarlotky

Želmíra 0

Aj k vám príde dnes na návštevu Janko s Marienkou? Alebo sa v hračkárskej kuchynke len tak hráte na oslavu? Zahrajte sa naozajstne. Tak napríklad…

Pre 4 osoby :

  • 1 vrecúško mletej želatíny
  • 100ml vody
  • 28 cukrárskych piškót
  • 50 ml šťavy z jahodového kompótu alebo pretlačených jahod
  • 100 g jahod
  • 300g tučného tvarohu alebo mascarpone
  • 200 ml smotany na šľahanie

Na ozdobu :

  • 4 lyžice šľahačky
  • balenie Lentiliek
  • stuha

Príprava  

  • 40 minút
  • Na osobu: cca 800kcal, 3340kJ

Postup

1 ) Želatínu zalejte vodou a nechajte ju 10 minút napučať. Potom prilejte šťavu a vo vodnom kúpeli zmes rozpustite. Okrúhle formičky vyložte fóliou a po obvode postavte cukrárske piškóty, ktoré predtým z jednej strany zarovnáte. Touto stranou ich postavte k podložke. Piškóty oviažte dookola stuhou .

2 ) Jahody rozmiešajte s cukrom a všľahajte do tvarohu alebo mascarpone. Keď chladnúca želatína začne želírovať, vmiešajte k nej tvarohovú hmotu a šľahačku a všetko dôkladne premiešajte. Hmotou naplňte formičky a v chladničke ich nechajte tuhnúť aspoň 3 hodiny. Potom šarlotky opatrne vyberte z foriem a rozdeľte na tanieriky. Vršky ozdobte pusinkami šľahačky a lentilkami.

Mňam! 

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (1 hlasov, priemerne: 5,00 z 5)
Loading...

Pridaj komentár