Cesnaková bageta so zeleninovou ihlou

0

Počet porcií: 4 Doba prípravy: 45 minút Náročnosť: 1   Suroviny: 2 červené cibule 12 cherry paradajky 12 plátkov parmskej šunky alebo chudšej anglickej slaniny…

Piekli sme chlieb

Silvia Bodlakova 15

Asi si myslíte, že nemám doma čo robiť, veď zájdem do obchodu a kúpim čerstvý. Nuž nie je to celkom tak, že by som nemala…

Obilniny II. – zdravé recepty (pokračovanie)

Mgr. Jarka Červeňáková 0

Zopakujme si z minulej časti, že obilniny patria k základným a najdôležitejším potravinám ľudí a mali by tvoriť 50% našej stravy. Samozrejme hovoríme o celozrných…

Lekvárové perky a srdiečka

Silvia Bodláková 7

Lekvárové perky Cesto: 150 ml vody, 1 vajíčko, štipka soli, 450 – 500 g polohrubej múky Plnka: hustý lekvár Poliatie: 2 polievkové lyžice rozpusteného masla…

Pizzové trojuholníčky

Zuzana Stacherová 14

Recept Pizzové trojuholníčky. Cesto: 1 droždie, 750 g polohrubej múky, 1 vajce, 1 šálka teplého mlieka, 1 ČL cukru kryšt., soľ. Suroviny pripravíme ako pri…

Slávnostný obed pre celú rodinu

Silvia Bodláková 10

Niečo pre oteckov … … alebo mamičky? Blíži sa Deň Matiek. A všetky mamičky by si zaslúžili pekný darček. Kvet už k tomu sviatku akosi…

Veľkonočné dobroty

Silvia Bodláková 1

Ponúkam vám recepty na dobroty, ktoré budeme podávať na sviatočnom stole šibačom. Ovocná nátierka 300 g mäkkého tvarohu 100 g masla 1 dl sladkej smotany…

Kto sa má v tých éčkach vyznať?

MikSa 15

Nedávo sa mi do „mejlovej“ pošty dostala príloha (pozri príloha č.1), ktorej obsahom bol zoznam potravinárskych prísad tzv. éčok. Bola som úplne nadšená! Konečne prišiel…