Reakcia Prezídia Policajného zboru na sťažnosť rodičov.

Mgr. Jana Randíková 5

Uverejňujeme reakciu Prezídia Policajného zboru na článok : Urady nepriatelké deťom

Ako redakcia, ale najmä ako rodičia sme veľmi radi, že sme našli takýto prístup u zodpovedných pracovníkov v štatnej správe.

Výzvu na ďaľšiu spoluprácu v zlepšovaní podmienok pre deti a rodiny na Slovensku radi prijímame.

Odbor dokladov a evidencií Prezídia Policajného zboru považuje vydávanie dokladov za službu občanom. Preto sa snažíme, aby sa občania okrem kvalitného technického vybavenia stretli pri vybavovaní dokladov aj s príjemným a kompetentným prístupom. Nepríjemná skúsenosť, ktorú vo svojom príspevku opísala pani Danielia R. pri vybavovaní cestovného pasu pre svoju dcérku s pracovníčkou oddelenia dokladov Bratislava I nás veľmi mrzí a touto cestou sa jej ospravedlňujeme.

So spomínanou pracovníčkou bol na základe tohto podnetu vykonaný osobný pohovor o neprístupnosti takého správania sa k občanom. V žiadnom prípade netolerujeme a nebudeme tolerovať neadekvátne chovanie sa pracovníkov oddelení dokladov voči občanom a hlavne deťom. Máme úprimný záujem takéto chovanie eliminovať a ak sa predsa len vyskytne, okamžite ho riešiť.

Preto Vás touto cestou prosíme, milí rodičia, ak sa stretnete s nepekným prístupom k Vám alebo k Vašim deťom pri vybavovaní cestovného pasu, budeme radi, ak nás na to upozorníte, pretože iba na základe Vašich podnetov a spolupráce môžeme riešiť takýchto pracovníkov.

Máme aj milé a ochotné pracovníčky, ktoré si svoje pracoviská vybavili hračkami a cukríkmi, aby našich malých cestovateľov zaujali a boli by sme radi, ak by to bolo tak všade. K tomu však potrebujeme aj Vás.

Milí rodičia, prajeme Vám krásne a nezabudnuteľné zážitky na dovolenkách s Vašimi malými cestovateľmi.

1 Hviezdička2 Hviezdičky3 Hviezdičky4 Hviezdičky5 Hviezdičiek (1 hlasov, priemerne: 5,00 z 5)
Loading...

Komentáre k článku

  1. U nás v Karlovej Vsi je na pasovom veľmi milá pani. Uvedomila som si to až teraz, keď čítam, aké skúsenosti môžu mať s úradníkmi druhí.

    Touto cestou chcem tú veľmi milú, útlu blondýnku pozdraviť a poďakovať sa jej za trpezlivosť s mojimi drobcami.

  2. Velmi ma potesilo ze sa clanok neostal bez odozvy a touto cestou sa chcem podakovat aj babetku, aj pani Jane Randíkovej. V poslednej dobe mam pocit ze sa pristup ludi na uradoch naozaj zmenil k lepsiemu a je to presne o tom ako pisala pani randikova, ak sa deje nieco co sa nam nepaci treba sa ozvat.

  3. Nedavno sme boli s 3 rocnym synom vybavovat pas v BA III. na Vajnorskej.

    Nevedomky sme tam prisli par minut pred obedovou prestavkou; pracovnicka nas prijala, potom poslala na fotenie a druha pracovnicka bola velmi mila, pytala sa ako sa malyvola, bavila sa s nim, oslovovala ho po mene, fotila ho velakrat – hybal sa, bola velmi mila. Mali s nami strpenie aj ked sme tam boli par minut z ich prestavky a museli to zavriet. Pristup bol super, pochvala!

  4. Som rada, že to aspoň takto vyriešili….. Ja ako matka dvoch detí a tiež ako dcéra mamky, ktorá pracuje na pasovom v inej časti Slovenka…. Naše deti k nej chodia veľmi radi do práce, vždy ich tam čakajú sladkosti… a dokonca viem o tom, že tam fotia detí v náručí rodiča, keď si oblečie niečo ako bielú zásteru, aby za dieťaťom bolo bielé pozadie…. tiež tam deti vybavujú prednostne… Fakt je to iba o prístupe……

    Viem od mamky, že deti sa dosť boja, dokonca majú až panický strach z tých kabiniek…..

Pridaj komentár